TRIBUNALS
Esports 13/11/2020

L'Audiència Provincial de Barcelona deixa fora Sandro Rosell de la denúncia per espionatge de Jaume Roures

La instrucció continua per a l'exexecutiu del Barça Joan Carles Reventós i l'informàtic Robert Cama

2 min
Sandro Rosell, al seu despatx de Barcelona, on va ser detingut el 2017.

BarcelonaLa secció 7 de l’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la querella presentada pel grup Mediapro i el seu president, Jaume Roures, contra Sandro Rosell per presumpte espionatge empresarial en considerar que les proves obtingudes no tenen “fonament suficient” per atribuir la comissió del delicte a l’expresident del FC Barcelona. El cas es remunta al febrer del 2016, quan Roures va interposar una querella contra Sandro Rosell per espionatge “sistèmic, deliberat i organitzat” de milers de correus electrònics entre els anys 2009 i 2011. Els advocats de l’expresident blaugrana ja havien demanat amb anterioritat al jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona quedar fora de la causa, però els va ser denegat. Finalment, van recórrer a l’Audiència Provincial de Barcelona, que és la que ha estimat arxivar la causa contra Rosell.

Pau Molins, advocat de Sandro Rosell, ha explicat a l’ARA que es tracta d’una decisió “irreccurrible”. L’Audiència ha estimat que “no hi ha prou indicis de delicte que fonamentin l’acusació” a l’expresident del Barça, detalla Molins. L’acusació en particular a Rosell ha quedat en “sobreseïment provisional”, un fet que determina que si no “es presenta una prova nova de la qual no es coneixia l’existència fins ara”, l’expresident blaugrana queda fora d’una causa que es manté en curs.

Aquesta resolució en cap cas no vol dir que no existeixi el delicte pel qual Jaume Roures i Mediapro van presentar la querella el febrer del 2016, fet que s’haurà de determinar en un judici –que, previsiblement, no se celebrarà abans que acabi aquest 2020. En aquest sentit, la instrucció continua per a Joan Carles Reventós, llavors director de les seccions del Barça i mà dreta de Sandro Rosell, i per a l’ informàtic Robert Cama –que havia treballat a Mediapro abans de fer-ho al Barça i que hauria sigut el presumpte encarregat de piratejar el compte de Jaume Roures–, als quals la querella presentada per Mediapro i el seu president era extensiva.

Resposta de Jaume Roures

Per la seva part, Roures, mitjançant un comunicat, ha insistit en la culpabilitat de l’expresident del Barça: “Respecto encara que no comparteixo el criteri de l’Audiència Provincial, però reitero la meva convicció que Sandro Rosell va ser l’instigador dels comportaments que seran processats”. El president de Mediapro remarca que l’Audiència Provincial “reconeix” que Cama i Reventós van estar espiant els seus correus durant tres anys malgrat que la resolució deixi a Rosell “com un mer receptor passiu”.

Roures també remarca que “si en algun moment apareixen noves proves o fets que determinin la vinculació de Rosell”, es podria reobrir el procediment contra l’expresident del Barça, pel fet que la justícia hagi dictaminat “sobreseïment provisional”.

El Barça, fora de la causa

El Barça ja havia quedat fora de la causa, decisió que ha sigut ratificada judicialment. També en queden fora, en sobreseïment provisional, Bonus Sports Marketing (empresa creada per Rosell de gestió d’esdeveniments esportius i publicitat) i Socktel Servicios Informáticos, l’empresa personal de Cama.

stats