BARÇA
Esports 30/01/2015

L'ajuntament de Sant Joan Despí dóna llum verda al nou Miniestadi

El nou Miniestadi estarà acabat l'estiu del 2017 i serà "la joia del projecte de la Ciutat esportiva" segons Bartomeu

Efe
2 min
Antoni Poveda, Alcalde de Sant Joan Despí, i Josep Maria Bartomeu

BarcelonaL'Ajuntament de Sant Joan Despí ha donat llum verda a l'ampliació de la Ciutat Esportiva del Barça, ampliació que preveu la construcció d'un nou Miniestadi amb capacitat per a 6.000 espectadors. El consistori d'aquesta localitat barcelonina ha aprovat la modificació del Pla General Metropolità que permetrà el desenvolupament urbanístic de la zona on se situa la Ciutat Esportiva Joan Gamper, un espai total de 294.131 m2 situats al costat de l'autopista B23.

Aquest matí, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, i el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, han presentat el projecte a la biblioteca Mercè Rodoreda d'aquesta localitat. El nou Miniestadi, que hauria d'estar operatiu pels partits del Barça B durant de la temporada 2017-18, s'aixecarà sobre els terrenys que actualment ocupa el Club de Tennis el Forn i que tenen una superfície de 26.000 m2. L'entitat blaugrana va pagar 8,2 milions d'euros per l'adquisició d'aquests terrenys, annexos a l'actual Ciutat Esportiva, a finals de 2013.

"El nou Mini serà la joia del nostre projecte a la Ciutat Esportiva", ha explicat Bartomeu, que ha recordat que l'actual Miniestadi, situat al costat del Camp Nou, es demolirà per construir el nou Palau Blaugrana, dins del macroprojecte anomenat Espai Barça. El nou Miniestadi disposarà de 2.000 places d'aparcament, majoritàriament subterrànies, i millors accessos que l'actual, de manera que Bartomeu no té por que hi hagi menys assistència als partits del filial blaugrana en aquest nou recinte. "Al contrari, creiem que amb aquest canvi els socis tindran millors serveis i podrien gaudir de tot el futbol base dins d'un mateix espai", ha assenyalat.

La resta de terrenys inclosos en el planejament de la zona, que també són de titularitat privada, però no del Barça, l'ajuntament de Sant Joan Despí els destinarà a usos residencials, zones verdes i equipaments públics.

stats