MUNDIAL DE CLUBS
Esports 16/12/2015

Scolari: "Rosell va oferir-me entrenar el Barça, però aquell tren es va escapar"

El tècnic del Guanzghou lloa el joc de Neymar i afirma que el seu Guangzhou pot guanyar les semifinals

Toni Padilla
3 min
Felipe Scolari, l’entrenador brasiler del Guangzhou Evergrande xinès,  durant el partit d’ahir.

Yokohama (enviat especial)Scolari trepitjava la gespa de l'estadi de Yokohama amb una rialla. Aquí va guanyar el Mundial l'any 2002. Aquí torna ara, amb el Guangzhou Evergrande, per enfrontar-se al Barça. Aquell 2002, un grup de catalans formava part de l'expedició de la selecció brasilera en representació de Nike. Un era Sandro Rosell, que la nit anterior al dia de la final encara jugava a golf al passadís de l'hotel amb Ronaldo. Havien posat un got que feia de forat. Scolari ho va saber i s'hi va afegir d'espectador. Hores més tard, Ronaldo feia dos gols a Oliver Kahn.

Rosell i Scolari es van fer amics i poc després el català va tornar a casa per entrar el Barça. A la roda de premsa prèvia a les semifinals del Mundial han preguntat a Scolari si va tenir cap oportunitat de ser tècnic del Barça. I ho admès. "El meu amic Sandro Rosell, quan era al Barça, va parlar amb mi. Jo era seleccionador portuguès i tenia un contracte de dos anys. Es va parlar i vaig rebre una proposta, però tenia contracte amb la Federació Portuguesa i no els podia deixar, hauria estat una falta d'ètica. I va passar aquella oportunitat. Admiro com el Barça juga i es comporta com a equip, però aquell tren va passar". Tot seguit, rient, ha dit que d'aquella època li queda un amic al Barça: Pepe Costa, que va treballar amb Nike i ara treballa al Barça.

Rosell i Pepe Costa treballaven per a Nike precisament quan el Brasil de Scolari va guanyar el Mundial del 2002 a Yokohama, a l'estadi de la semifinal. "Jo no vaig guanyar aquell Mundial, el va guanyar el Brasil. Jo formava part de l'equip. Sóc feliç de tornar aquí, va ser preciós poder guanyar aquell Mundial. Emociona, tornar aquí. Però la vida segueix, més enllà dels resultats. Mai saps què t'espera al futur", ha dit, i ha posat el país sempre al davant de la seva figura.

També recordant el Mundial del 2002, Scolari ha dit que no podria decidir entre la davantera que tenia llavors, amb Ronaldinho, Ronaldo i Rivaldo, i l'actual del Barça, amb Messi, Suárez i Neymar. "Són davanteres de nivell Mundial, històriques", ha comentat.

De fet, Scolari no ha volgut escollir entre jugadors quan l'hi han preguntat. "Neymar és un dels tres atletes més grans del món ara mateix, i els propers cinc anys sempre lluitarà per ser el millor. Naturalment, quan no juga, qualsevol equip pateix problemes. El Barça és diferent, el Barça té 25 o 26 jugadors de l'estil de Neymar, per tant, per al Barça no serà tan clau la baixa com ho seria per a nosaltres", ha dit sobre el jugador que va entrenar a la selecció el 2014. Pel que fa a Messi, el tècnic brasiler ha dit que "és un dels tres millors jugadors del món, però per guanyar el Barça cal pensar en tots els jugadors rivals. Tenim una part tàctica definida per intentar aturar el Barça, però ells tenen Iniesta, Rakitic, Suárez... són molts jugadors de nivell. Molts".

Segons Scolari, el futbol xinès millora cada dia, a cada partit. "Jugar partits així permet evolucionar. Estic molt agraït a la gent del Guangzhou per deixar-me treballar així, nosaltres sabem les nostres qualitats. Sabem que el Barça és un dels tres millors equips del món. Ens cal dedicació i intel·ligència, farem un bon partit, segur". Ara, el brasiler ha dit que "la motivació ja existeix, no diré res especial als jugadors per jugar contra el Barça. Des que hem anat superant fases de la Champions asiàtica, ja tenim superació. Tots els clubs del món voldrien ser aquí, al nostre lloc". Tot seguit, de forma teatral, ha agafat el braç del capità Zhi Zheng i ha dit: "Ell és l'exemple del meu equip. Te caràcter, té cor, és un lider. Així jugarà". I la premsa xinesa ha aplaudit.

Prudent però amb discurs fem, el tècnic brasiler ha defensat que "podem guanyar, esclar. Per ser campió asiàtic et cal nivell. Per arribar aquí calia derrotar l'Amèrica. Respecto i admiro el joc del Barça, però crec en els meus jugadors".

De Robinho, Scolari ha comentat que "és un jugador que ens aporta un estil que ens calia, va arribar quan teníem baixes i ens va ajudar per poder guanyar la lliga. Ha fet una bona feina".

Enfadat amb la BBC

Scolari, per cert, s'ha enfadat quan la BBC li ha preguntat pels darrers casos de corrupció a la FIFA amb directius brasilers involucrats. "No és la meva guerra. És la teva", ha dit assenyalat els periodistes. "No és un problema del Brasil, és un problema de tot el món, amb gent de molts països involucrada".

Zhi Zheng, el capità de l'equip, ha comentat que "qualsevol equip necessita treballar els partits molt bé si vol tenir opcions amb el Barça. Però guanyar l'anterior partit ens ha donat força, no deixem de millorar. Tenim una gran oportunitat de fer-ho bé contra el Barça i no defallirem".

stats