Setmana fosca del Barça: "És culpa nostra"

Piqué i Alba verbalitzen la decepeció d'un vestidor tocat després de deixar escapar dos punts contra el Cadis i ser golejats pel PSG

i
Albert Nadal
3 min
Negredo superant Lenglet

Ronald Koeman ha plasmat en la roda de premsa posterior a l'empat contra el Cadis al Camp Nou un sentiment que segur que plana pel cap de molts aficionats del Barça: "Em preocupa més aquesta derrota que la de dimarts". Si contra el PSG es van esquinçar les il·lusions generades pels blaugranes durant un bon mes de gener, l'empat contra el conjunt andalús ha rematat una setmana fosca del Barça. Des de la derrota de Copa contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán –amb l'excepció de la golejada contra l'Alabès–, l'equip travessa pels moments més complicats del curs. A la decebedora imatge de total inferioritat contra el PSG s'hi ha sumat un empat a casa davant del Cadis que fa planar un dubte preocupant: ja no és que l'equip no ho vulgui (cosa que evidenciaria un problema d'actitud), sinó que, fins i tot, sembla que no pugui contra rivals de perfil baix.

La visita del conjunt andalús, que encadenava quatre derrotes i un empat en els seus cinc últims partits a la Lliga –en els quals havia encaixat fins a 19 gols–, ha ferit especialment l'autoestima del vestidor blaugrana per dos motius. El primer, per deixar escapar l'oportunitat d'escurçar distàncies contra l'Atlètic de Madrid després de la derrota dels matalassers d'aquest dissabte contra el Llevant. I el segon, per la incapacitat de superar per segon cop aquesta temporada un equip que l'any passat militava a la Segona Divisió i, aquesta vegada, després de ser golejats pel PSG.

Dos dels pesos pesants de l'equip s'han encarregat de verbalitzar l'estat anímic del vestidor després del duel contra el Cadis. "Fa mal, i més sabent que l'Atlètic de Madrid havia perdut. Deixar escapar dos punts de la manera que ho hem fet és difícil d'assimilar. És un cop dur, i més venint d'on venim. A cada partit que no guanyes les opcions es redueixen. Encara queda molta Lliga, però ens hem de centrar en nosaltres, perquè si no serà igual el que facin els rivals. Ens hem de centrar en recuperar el nostre joc i les nostres sensacions", ha expressat Gerard Piqué, que ha acabat el partit jugant com a davanter centre d'emergència. Per la seva part, Jordi Alba ha fet un exercici d'autocrítica: "És culpa nostra, estem molt fotuts. El rival s'ha tancat al darrere, esperant una jugada aïllada i així ha passat. Els culpables som nosaltres, teníem una oportunitat única per estar a dalt [de la classificació]". El lateral blaugrana també ha afirmat: "Som el Barça i no podem deixar escapar punts com aquests. No hi ha excuses".

La pitjor temporada de Lenglet

Malgrat que el futbol és un esport col·lectiu, el Barça està pagant cares a la Lliga errades individuals que ja van costar punts a la primera volta contra l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, però també contra el Getafe, l'Alabès o el mateix Cadis. Clément Lenglet, que viu el seu pitjor curs des que va arribar a Barcelona l'estiu del 2018, ha sortit de nou en la foto del gol rival al cometre el penal. El defensor francès no ha estat prou ràpid a l'hora de refusar una pilota i ha acabat impactant en Sobrino, més veloç i murri. Amb tres, Lenglet és el blaugrana que més penals ha comès aquesta temporada. Al d'aquest diumenge s'hi sumen el que va fer contra Sergio Ramos en la derrota del Barça al clàssic, també de passerell malgrat que fos dubtós, i el que va fer per unes mans en la derrota contra el Juventus a la Champions.

stats