LLIGA DE CAMPIONS
Esports 10/12/2015

Somriures a Londres, llàgrimes a Mestalla

El Chelsea i l’Arsenal es classifiquen, mentre que el València s’haurà de conformar amb l’Europa League

M.m.
2 min
Somriures a Londres, llàgrimes a Mestalla

BarcelonaDilluns que ve el Barça coneixerà quin serà el seu rival als vuitens de final de la Champions. Al bombo hi haurà l’Arsenal, el Dinamo de Kíev i el Gant, els tres equips que juntament amb el Roma van sumar-se a PSG, PSV Eindhoven, Benfica i Juventus, tots ells segons de grup. Menys els italians, tots poden enfrontar-se al Barça en l’última setmana de febrer, quan arrencarà la fase decisiva de la Lliga de Campions. Ahir també va certificar la seva classificació el Chelsea com a primer de grup, que va sumar-se als conjunts que ja tenien la plaça assegurada: Manchester City, Bayern Munic, Reial Madrid, Atlètic de Madrid, Zenit de Sant Petersburg, Wolfsburg i el mateix Barça.

La gran decepció va arribar des de Mestalla, on el València de Gary Neville -que ahir s’estrenava a la banqueta- va caure 0 a 2 amb l’Olympique de Lió, que no s’hi jugava res, i va donar la classificació al sorprenent Gant belga, que va passar com a segon de grup després de guanyar el Zenit (2-1) i que es converteix així en el rival més assequible a priori del pròxim sorteig. El conjunt xe, per la seva banda, jugarà l’Europa League després de la desfeta contra els francesos, que van assaltar València amb gols de Cornet i Lacazette aprofitant un partit indolent dels de Mestalla.

La Premier respira

Els grans guanyadors de la jornada d’ahir van ser els clubs anglesos. Primer, el Chelsea de José Mourinho, que va eliminar el Porto d’Iker Casillas després de superar els portuguesos 2 a 0, amb gols de Marcano en pròpia porteria i Willian. El projecte de Julen Lopetegi, amb molts futbolistes espanyols, va acabar fallant tot i que fa dues jornades tenia pràcticament segellada la classificació. El gran beneficiat d’aquest marcador va ser el Dinamo de Kíev, que va fer els deures contra el modest Maccabi de Tel Aviv (1-0) i va endur-se el passi a la següent ronda.

A l’altre extrem de Londres també va córrer la cervesa. L’Arsenal d’Arsène Wenger va donar un cop d’autoritat i va golejar 0 a 3 l’Olympiacos. Els anglesos havien de guanyar per dos gols a Grècia, i van imposar-se amb comoditat al Georgios Karaiskakis del Pireu amb hat trick del francès Olivier Giroud. Els gunners tenien un peu i mig fora de la Champions a falta de dues jornades, però la derrota dels grecs a Munic en l’anterior jornada, combinada amb aquesta desfeta -fins i tot haurien passat si haguessin caigut per la mínima-, els va deixar amb un pam de nas. A l’altre partit, intranscendent, el Bayern Munic de Pep Guardiola va complir i va superar 0 a 2 el Dinamo de Zagreb en un partit intranscendent.

Tot i el seu mal partit, al grup del Barça també es va classificar el Roma, que va haver-se d’encomanar a la figura de Ter Stegen per evitar el triomf del Bayer Leverkusen al BayArena contra el Barça, un resultat que hauria donat la classificació als alemanys en detriment dels italians. El conjunt de Rudi Garcia va patir per aconseguir l’empat contra el Bate Boríssov a l’Olímpic de Roma (0-0), en un partit gris i en el qual els bielorrussos -que si haguessin guanyat haurien obtingut el bitllet per als vuitens de final- van tenir ocasions per sumar els tres punts.

stats