BARÇA
Esports 04/11/2014

Suárez torna a l’estadi on va ser capità

L’uruguaià entra a la llista per al partit contra l’Ajax, on va jugar durant quatre anys

i
Toni Padilla
3 min
Luis Suárez en acció contra el Celta dissabte passat al Camp Nou.

Barcelona“És un dels millors golejadors que he vist mai”, va dir Marco van Basten, que de golejadors en sabia força. Luis Suárez porta el gol a la sang, però on va consolidar-se com a jugador de primer nivell va ser a l’Ajax. Amb l’equip d’Amsterdam ja era capità amb 22 anys i va debutar a la Champions. I, coses de la vida, Suárez debutarà a la Champions amb la samarreta del Barça precisament contra l’Ajax. “Serà una sensació estranya”, va dir l’uruguaià durant una entrevista amb RAC1. “Va ser el club que va fer-me millorar i aprendre molt. Li estic molt agraït. A l’Ajax vaig millorar molt tècnicament, ja que era una mica limitat en aquest aspecte. És una gran escola de futbol. Va ser el primer equip on vaig jugar la Champions. I ara toca tornar a jugar aquesta competició contra ells, a Amsterdam”.

Suárez va arribar a l’Ajax provinent del nord del país, de Groningen, el club que l’havia fitxat del Nacional de Montevideo. Quan va arribar a l’Ajax va formar davantera amb Huntelaar, i va marcar 17 gols ja el primer any tot i jugar a la banda. Cada any Suárez va fer més gols, fins a arribar als 49 gols en 48 partits oficials en el seu tercer any a l’Amsterdam Arena, amb Martin Jol de tècnic. Després de quatre anys i alguna situació polèmica, com la primera de les tres mossegades a un rival, va marxar al Liverpool, l’última etapa abans de poder fitxar per fi a Barcelona. Suárez, de fet, ho va deixar clar: “No m’he sentit mai pròxim al Madrid. Amb altres clubs sí que es van viure converses, però amb el Madrid mai. Tothom sap que tinc una relació especial amb la meva dona, que vivia aquí. Jo venia de vacances i vaig enamorar-me de la ciutat. Quan va sortir aquesta oportunitat no vaig dubtar en cap moment”. Suárez també va explicar alguna anècdota dels primers cops a Barcelona, quan, amb tot just 16 anys, va venir dos mesos per veure la seva xicota, que havia vingut a viure a Catalunya amb els seus pares: “Ja li vaig explicar al president Bartomeu que un dels primers cops que vaig ser a Barcelona, de jove, ni tenia diners per a l’entrada del Museu. Vaig veure una porta oberta de l’estadi i vaig entrar-hi corrent per fer-me una foto. La meva dona em deia que estava boig, que ens enxamparien. I vaig sortir corrent, per tenir una foto de l’estadi sense pagar. El president ara ens fa broma i ens diu que hem de pagar una multa per aquell cop que vam entrar al camp sense entrada”.

Suárez forma part de la llista de convocats per jugar contra l’Amsterdam, partit en què confia poder jugar millor. “A Madrid vaig estar una mica desorientat tàcticament. Així que aquesta setmana he treballat per anar trobant el meu lloc. Amb la pilota em sentia bé, però vaig patir una mica per trobar el meu espai. Contra el Celta el vaig trobar més, però el gol no va arribar. Cada dia escoltaré el tècnic. Puc atacar en diferents posicions, el míster decideix la posició”. A l’Ajax, de fet, Suárez va arribar a jugar en tres posicions diferents. Preguntat per la seva absència a la llista de finalistes de la Pilota d’Or, malgrat ser el màxim golejador europeu, Suárez es va limitar a dir: “Sorprèn, però prefereixo callar”.

stats