Handbol
Esports 28/05/2023

Llàgrimes i somriures agredolços: el nom de Granollers torna a brillar a tot Europa

La fita de l'equip vallesà d'handbol s'acaba amb una meritòria medalla de plata a l'EHF European League després de caure contra el Füchse Berlín (36-31)

ARA
El BM Fraikin Granollers, durant la final de la EHF European League

BarcelonaLes derrotes sempre són doloroses, però el BM Fraikin Granollers i la nombrosa afició que ha acompanyat l'equip a Flensburg (Alemanya) tornaran cap a Catalunya, cap a casa, amb el cap ben alt. Jugar la final de la Lliga Europea d'handbol ja era un somni, gairebé una fita imaginable a l'inici de la temporada per a un club de pressupost molt modest comparat amb les altres grans entitats de la competició. La cirereta del pastís hauria sigut alçar el trofeu en la final disputada aquest diumenge contra el Füchse Berlín, però el poderós conjunt alemany no s'ha deixat sorprendre pel somni vallesà (36-31).

El conjunt d'Antonio Rama, que s'havia plantat a la final four després de superar el totpoderós Flensburg als quarts de final i desfer-se del Goppingen a les semifinals, no ha pogut fer res davant del potencial del Füchse. Els berlinesos, liderats per l'encert anotador d'Andersson (8 gols), han començat a distanciar-se al marcador als últims minuts de la primera meitat. Durant l'inici del partit, el Fraikin Granollers ha tractat de tu a tu el conjunt alemany i, fins i tot, s'ha arribat a posar per davant al marcador amb avantatges de dos gols. Però quan els alemanys han apujat una marxa, no han patit per capgirar el marcador i el conjunt català ha vist com s'esgotaven les seves opcions.

S'ha arribat al descans amb avantatge local (16-12), un resultat que no era insalvable però que marcava la tendència del partit. A partir d'aquí, el Füchse Berlín ha sabut temporitzar sense gaire patiment la resta del partit davant un Fraikin Granollers que ha maquillat el marcador els últims minuts (36-31). Amb un equip ple de joves, guiats per la veterania d'Antonio García i l'empenta dels jugadors de la casa, l'equip vallesà sabia que era desafiar la lògica guanyar la final però no sortir a gaudir-la. Així ho han fet, com els centenars de seguidors que han anat a Flensburg i amb els quals s'han abraçat al final del partit, barrejant llàgrimes i somriures. No s'han endut l'or, però el nom de Granollers ha tornat a brillar a Europa.