RUGBI
Esports 29/09/2012

Sud-Àfrica enfonsa una Austràlia sense ànima (31-8)

Els "springoks" mantenen alguna opció a guanyar el Rugby Championship si Nova Zelanda punxa a la seva visita a l'Argentina.

Ferran Vital
2 min
El capità sud-africà Jean de Villiers i l'australià Kurtley Beale

BarcelonaA l'estadi Lotus Versfeld de Pertòria (ciutat també coneguda amb el nom de Tshawane) s'enfrontaven el segon i el tercer classificats del Rugby Championship, és a dir, les seleccions d'Austràlia i Sud-Àfrica.

El partit ha començat amb una sèrie d'intercanvis ofensius entre els dos equips, però a partir del primer quart d'hora de joc la davantera "springbok" ha fet prevaldre la seva superioritat física sobre una "wallabies" que han cedit massa metres en defensa per les incursions dels seus rivals. A més a més, el conjunt australià ha acusat molt les baixes dels seus dos homes clau al mig del camp, el mig de melé Will Genia i l'obertura Quade Cooper. Per la seva banda, el conjunt "springbok" ha aprofitat les escletxes existents a la defensa rival, especialment sagnants a la zona de tres quarts visitant, per anotar dos assajos de Kirchner (minut 21) i Habana (minut 30), convertits per Ruan Pienaar. Per la seva banda, els australians només han estat capaços d'anotar gràcies a un cop de càstig anotat per Kurtley Beale a les acaballes del primer temps. A la mitja part s'arribava amb un parcial de 14 a 3 a favor de Sud-Àfrica que feia campions del Rugby Championship als "All Blacks", fins i tot abans de jugar el seu partit.

Les poques opcions de victòria final al primer Rugby Championship de la història pels sud-africans passaven per una victòria amb bonus ofensiu (és a dir, anotant quatre o més assajos, cosa que permet sumar un punt extra a la lligueta) contra els australians. Conscients d'aquesta opció, els "springboks" han començat el segon temps encara més forts que al primer temps, tancant el rival a la seva zona de 22 i monopolitzant la possessió de l'oval. D'aquesta manera han arribat dos assajos locals més de la mà de Louw i Habana (minuts 53 i 60, respectivament). Amb quatre assajos al seu favor, els "springboks" s'asseguraven el punt per bonus ofensiu i han baixat una marxa en la seva velocitat de joc.

Els "wallabies" han aprofitat la baixada de tensió momentània dels locals per anotar l'assaig de l'honor mitjançant Harris (al minut 65), però que en Kurtley Beale no ha sabut convertir. Però els sud-africans no s'han deixat sorprendre i han aplicat una defensa en profunditat, desgastant els homes d'atac del seu rival en fases estàtiques travades i aplicant velocitat a la sortida de pilota en atac. D'aquesta manera ha arribat el tercer assaig del dia per Bryan Habana (l'aler d'ascendència catalana) que deixava l'electrònic en un clar 31 a 8 a favor dels sud-africans.

stats