RUGBI
Esports 27/09/2014

Els “Springboks” derroten els “Wallabies” i mantenen la flama de l'esperança (28-10)

Els sud-africans han derrotat als australians en un final apoteòsic. Amb aquesta victòria, els “Springboks” consoliden la segona posició i posen pressió als All Blacks de cara a la victòria final del torneig.

Ferran Vital
Jean De Villiers, celebrant un assaig

BarcelonaEls “Springboks” sud-africans han obtingut una victòria essencial per continuar optant al títol d'aquesta edició del Quatre Nacions de l'Hemisferi Sud. Els dos equips arribaven a la penúltima jornada empatats a cinc punts, i havien de sumar el màxim de punts possibles per seguir amb opcions de proclamar-se campions de la tercera edició d'aquest “Rugby Championship” 2014.

Tots dos equips han començat amb una gran intensitat, desplegant tot el potencial en les fases obertes sobre la gespa del Newlands Stadium de Ciutat del Cap. Els primers a anotar eren els sud-africans, gràcies a un tempraner assaig del jove tercera línia Marcell Coetzee. Però lluny d'acovardir-se, els “wallabies” australians han començat a desplegar el seu millor joc i han capgirat el marcador gràcies a un assaig d'Ashley Cooper, convertit entre pals per Bernard Foley, i un cop de càstig transformat pel mateix Foley.

Al segon temps els “springboks” han posat la directe i han anotat tres assajos als darrers deu minuts de partit, aprofitant els únics minuts en què els seus rivals han estat virtualment desendollats del partit. El veterà capità sud-africà Jean De Villiers i Pat Lambie han estat els autors dels tres assajos a les acaballes del partit, i col·locant el marcador en un contundent 28 a 10 que els permet sumar un punt bonus ofensiu i seguir amb algunes opcions d'atrapar els All Blacks, si aquests no guanyen o empaten avui a l'Argentina.