Esports 01/10/2016

Sud-Àfrica derrota Austràlia a Pretòria (18-10)

Uns Springboks grisos derroten una Austràlia desapareguda

Ferran Vital

Sud-Àfrica ha derrotat la selecció australiana aquesta tarda al Lotus Versfeld Stadium de Pretòria per un ajustat 18 a 10 en un partit força gris dels dos equips.

Els Wallabies australians han dominat el començament del partit i han traduït aquesta hegemonia en un assaig de la mà del pilar Scott Sio, que Foley ha convertit entre pals. Uns minuts abans, el mateix Foley havia anotat un cop de càstig. Era el minut 15 i Austràlia dominava el marcador per 3 a 10.

Incomprensiblement, però, a partir d'aquest punt Austràlia ha desaparegut del partit, anul·lada pel potent joc de davantera dels Springboks sud-africans, que han capgirat el marcador a cop de xuts del seu obertura Morné Steyn, autor dels 18 punts del seu equip gràcies als quatre cops de càstig transformats i dos xuts de sobrebot ('drops'), especialitat del jugador de Ciutat del Cap.