Llengua

Paula Badosa demana disculpes per dir que el català "no és una llengua"

La tenista ha rebut crítiques per unes polèmiques paraules en una entrevista a la Gran Bretanya

Oriol Cartró
2 min
62c4af1aef949

BarcelonaLa tenista catalana Paula Badosa ha demanat disculpes per haver dit que el català "no és una llengua" en una entrevista breu que va concedir a la Lawn Tennis Association (LTA), l'òrgan rector nacional del tenis a la Gran Bretanya.

Badosa, en una conversa informal, va ser preguntada pel nombre d'idiomes que parlava, i després de mencionar l'espanyol, va matisar que també parlava català, però que no era un idioma. Tot i això, el va comptar, juntament amb l'anglès, la llengua en la qual es va fer l'entrevista.

Malgrat haver nascut a Nova York, als Estats Units, els pares de Badosa són catalans i ha viscut pràcticament tota la seva vida a Catalunya i al País Valencià. Ara la tenista viu als Emirats Àrabs, on ha fixat la seva residència per tributar-hi. Tot i això, va afirmar que se'n va anar a Dubai per les condicions per entrenar-se, i no per un tema d'impostos.

Les primeres reaccions a les paraules de Badosa sobre el català van arribar per part de Plataforma per la Llengua, una organització no governamental i sense ànim de lucre que treballa per promoure la llengua com a eina de cohesió social. La plataforma va citar la piulada de l'entrevista en què Badosa afirma que el català no és una llengua, però l'òrgan britànic ha esborrat la piulada, suposadament per evitar més polèmiques relacionades amb la tenista.

Hores després que s'encengués la polèmica, i en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Paula Badosa ha assegurat que se sent decebuda i culpa l'entrevistador d'haver provocat el malentès: "Em va dir que [el català] no comptava com un idioma, i jo vaig haver d'expressar-ho així. Sento molt que la notícia s'hagi malinterpretat, perquè és una cosa que m'afecta i que està malament, així que demano disculpes per aquesta mala interpretació".

Paula Badosa es troba disputant el torneig de San José, a Califòrnia, on ahir va guanyar amb patiment la jove Elizabeth Mandlik per 6-2, 5-7 i 7-6 després de 2 hores i 32 minuts de partit, i va avançar així als quarts de final.

stats