TITAN DESERT
Esports 01/05/2015

El colombià Diego Tamayo sentència la general de la Titan Desert a les dunes

El colombià treu partit d'una etapa sense cap tipus de senyalització i amb un pas de dunes, i es vesteix de líder

Ara
2 min
L'etapa a les dunes de la Titan desert

BarcelonaLa cinquena jornada de la Titan Desert by Garmin ha sentenciat pràcticament la desena edició de la cursa. El colombià Diego Tamayo, resident a Saragossa, s'ha vestit de líder després de ser el millor dels favorits. El triomf d'etapa ha estat per al ciclista d'Eivissa Enrique Morcillo (Scott), després de 3 hores 58 minuts i 43 segons d'esforç.

Per primera vegada en tota la història de la competició es disputava una etapa sencera sense senyalització, el que obligava a tots els participants a navegar amb el GPS per trobar els quatre punts de pas obligatoris abans de la meta. El tram inicial de dunes, de 2,8 quilòmetres, ha estat espectacular. Més de 550 participants s'han endinsat al Erg Znaigui, un cordó de dunes on molts dels atletes han hagut de carregar la bicicleta a l'espatlla.

Trujillo i Pereiro han passat al davant en el grup de favorits, on Tamayo i Silva es vigilaven i Ibon Zugasti cedia terreny en el CP3. Però en aquesta etapa la navegació era vital i els primers classificats han perdut molt temps per trobar el CP4, el que ha permès a Enrique Morcillo i l'holandès Ramses Bekkenk passar primers per aquest punt.

Morcillo s'ha desfet de l'holandès i ha entrat en meta en solitari, escalant fins al podi a la general, si bé el més beneficiat ha estat Tamayo, que a roda de Juan Pedro Trujillo ha donat un cop d'autoritat i té mitja Titan Desert by Garmin a la butxaca. Ara lidera amb més de 5 minuts sobre Zugasti. "Sobre el paper és difícil que se m'escapi, tinc tot a favor per guanyar-la. He seguit tots els dies al grup del líder i m'ha sortit bé. L'aposta ha estat guanyadora ", ha manifestat Tamayo, tercer en l'etapa, pel que a més s'ha beneficiat de la bonificació per als tres primers a meta, 90, 60 i 30 segons.

Oriol Colomé, quart

Ibon Zugasti també ha tingut una gran actuació i ha pujat al segon lloc de la general, mentre que el portuguès José Silva, líder des del primer dia, ha estat el gran derrotat del dia, ja que ha perdut molt i baixa fins al desè lloc. El català Oriol Colomé ocupa la quarta posició a cinc minuts del podi, després d'arribar en la setena posició.

La categoria femenina ha tingut avui una nova vencedora, Ivonne Kraft, mentre que Anna Ramírez ha estat segona i manté el liderat. Ara manca l'última etapa de la Titan Desert by Garmin, d'únicament 65 quilòmetres.

stats