Esports 08/03/2021

Toni Freixa s'enfonsa i no aconsegueix ni el 10% dels vots

El candidat de Fidels al Barça, abatut pels resultats, demana unitat de cara al futur immediat de l'entitat

Laia Florit Puerta
2 min
Toni Freixa al Camp Nou durant les eleccions

Un xoc dolorós amb la realitat. Des de l'inici de la jornada, l'optimisme va regnar a la candidatura de Fidels al Barça, on veien possible ser els nous ocupants de la llotja del Camp Nou. Toni Freixa no va marxar de l'estadi des que va arribar-hi a primera hora i, entre fotos i converses amb els socis, va ser un dels grans protagonistes d'una jornada històrica. A mesura que van anar passant les hores, però, les bones sensacions es van anar esvaint i a les nou de la nit va arribar el cop.

Amb el sondeig de TV3, cares d'incredulitat. Un 9,3% dels vots per a Toni Freixa, sense comptar el vot per correu, era el resultat de la feina feta. La sensació general era d'injustícia. "Si aquests són els resultats, no reflecteixen com ha treballat el Toni ni tot el que hem fet tots", es lamentaven els pocs integrants que estaven esperant el tancament de les meses a la seu de Fidels al Barça. Llàgrimes i decepció mentre demanaven prudència i restaven fiabilitat als resultats de les enquestes del vot presencial. "Quan es perd, no tens bona cara", afirmava a RAC1 Marcos Jover, segon de la candidatura, pocs instants després de conèixer els primers resultats.

Quan va començar l'escrutini oficial, els mals presagis es van confirmar. I, al final, 4.769 vots, un 8,58% sobre el total. Els resultats definitius van ser demolidors. En les segones eleccions amb més participació de la història del Barça, el projecte de Fidels al Barça no va convèncer. A mesura que avançava la nit, la seu s'anava omplint, de mica en mica, d'integrants de la candidatura desanimats i enfadats. Amb mirades a terra, xoc de punys i algun crit de ràbia, se saludaven. La sensació era de derrota absoluta.

"Volíem una participació alta perquè el president tingués la màxima legitimitat. El triomf de Laporta és una victòria que no admet cap discussió i ara el que toca és donar suport al nou president", va explicar Freixa quan els resultats ja eren definitius. "La meva relació amb Laporta és molt bona. Li desitjo tota la sort i l'encert que el Barça necessita. El club queda en mans de qui els socis del Barça han volgut i, per tant, queda en molt bones mans", va afegir l'exportaveu de Sandro Rosell amb resignació.

La derrota va ser aclaparadora. L'últim dels tres candidats a les eleccions del 2021 va voler fer un crit d'unitat i va demanar la creació d'un front comú de cara al futur immediat del club, afectat per una greu crisi econòmica. "No vaig fer oposició el 2015 i no la faré ara. És moment perquè tota la massa social vagi a l'una, perquè el Barça surti del moment complicat en què està. És una dada prou important perquè tots els socis del Barça en siguem conscients i ajudem el club", va afegir.

Amb abraçades de resignació, els pocs integrants de la candidatura de Toni Freixa que quedaven a la seu van abaixar la persiana de Fidels al Barça.

stats