Ciclisme
Esports 12/10/2012

El Tour de França vol deixar sense guanyador els Tours que va obtenir Armstrong

El director de la cursa, Christian Prudhomme, assegura que l'organització no és indiferent "al que la USADA ha revelat aquesta setmana" sobre el ciclista nord-americà

Efe
2 min
Lance Armstrong celebra el seu setè triomf al Tour de França

ParísEls organitzadors del Tour de França són partidaris de retirar els set títols de la ronda gala al nord-americà Lance Armstrong i deixar l'historial d'aquestes edicions sense guanyador. És el que ha assenyalat aquest divendres el director de la prova, Christian Prudhomme.

"El que volem és que no hi hagi vencedor", ha indicat Prudhomme a la premsa en declaracions que recullen l'edició digital del diari 'L'Équipe' i l'emissora RTL, després de conèixer l'informe de l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), que sanciona el texà per ser el centre d'un sistema organitzat de dopatge.

Segons la classificació vigent de la cursa ciclista més important del món, els segons de cada Tour guanyat per Armstrong van ser Alex Zülle (1999), Jan Ullrich (2000, 2001, 2003), Joseba Beloki (2002), Andreas Klöden (2004) i Ivan Basso (2005).

"No som indiferents al que la USADA ha revelat aquesta setmana, és un quadre aclaparador el que s'ha dibuixat", ha afegit Prudhomme, que ha precisat que l'informe de la USADA qüestiona "un sistema i també una època, mai tan tacada".

El director del Tour de França subratlla, a més, les dificultats de desenvolupar la lluita contra el dopatge en l'actualitat. "El ciclisme i la UCI com a braç executor d'aquesta lluita han sigut pioners. El passaport biològic, el nombre de controls i les seleccions cada vegada més efectives permeten que s'agafi els tramposos cada vegada més ràpidament", ha dit.

"Cal seguir per aquesta via. No hi ha un altre camí possible", ha assenyalat Prudhomme. El director del Tour de França afegeix que encara que pugui semblar sorprenent els organitzadors de les carreres no són els amos del seu palmarès.

La UCI decidirà en 21 dies

D'altra banda, el president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), l'irlandès Pat McQuaid, s'ha limitat a dir avui des de la Xina que "es prendrà una decisió en 21 dies". "El cas de Lance Armstrong el tenim sobre la taula i l'estudiarem amb l'equip jurídic de la UCI. Tenim 21 dies per fer-ho i llavors prendrem una decisió", ha assenyalat, concís, el màxim responsable del ciclisme mundial.

stats