Poliesportiu
Esports 18/04/2013

La UFEC proposa reduir personal de la Secretaria General de l'Esport i privatitzar el CAR i l'INEFC

Seixanta-sis presidents de Federacions Catalanes fan una roda de premsa conjunta per queixar-se de la futura retallada del 60% de les subvenció

Albert Solé
2 min
Les federacions reclamen solucions

BarcelonaL'esport federat català ha dit prou. Aquest dijous 66 presidents de les del 67 Federacions esportives catalanes han fet una roda de premsa a la seu de la UFEC per queixar-se de la retallada del 60% de les subvencions de la Generalitat. "L’esport català està en perill", ha començat dient David Moner, president de la UFEC, que ha recordat que dels recursos propis ja ha avançat 830.000 euros per ajudar a les Federacions, però ja no pot més.

"Es parla de polítiques socials però mai es parla d’esport, que és la millor manera d’integrar els nouvinguts. L’esport és fonamental pels joves, i si es retalla en esport, també es retalla en benestar social", ha dit. "En política de salut, es calcula que a Catalunya hi ha 3000 morts per culpa del sedentarisme. Per tant, és un benefici per la salut. A més esport, menys despesa sanitària", ha afegit.

Moner també ha parlat d'ecnomia: "Hi ha més de 500 empreses vinculades al món de l’esport, que donen feina a 22.000 persones, un 2% del PIB. Menys esport, menys activitat económica".

"L’esport català és molt disciplinat, per això no havíem dit res fins ara", ha comentat per donar força a la roda de premsa d'aquest dijous. Moner ha negat que es plantegin fer cap vaga de l'esport conjunta perquè no és el seu estil, i "paralitzaríem Catalunya si ho fem".

Moner ha proposat dues mesures per ajudar les Federacions: ""S’ha de privatitzar el CAR i l’INEFC, que costa 9 milions d’euros. I unificar l’ensenyament i la pràctica esportiva. Solucions n’hi ha, però han de ser dràstiques". "La Secretaria General de l’esport, el 50% del seu pressupost és per personal, i això es podría destinar a l’esport de base", ha dit Moner, que ha afegit: "La crisi afecta tothom, però no s’han pres solucions importants. Les retalladles estan bé, però s'ha de començar a retallar en personal de l’administració".

stats