Futbol Català
Esports 04/10/2011

El present i futur del primer equip del Sants, a debat en l'estrena dels sopars-tertúlia de l'entitat

Socis, directius i mitjans de comunicació relacionats amb el futbol català van participar en un col·loqui al voltant de la plantilla que entrena Julià Garcia

àngel Garreta
2 min
Al centre de la imatge, president i entrenador del Sants durant la tertúlia

BarcelonaLa Unió Esportiva de Sants va organitzar dilluns a la nit el primer sopar-tertúlia per tractar diferents temes que, periòdicament, es posaran sobre la taula en relació amb l'entitat i el futbol català. L'acte, encapçalat pel president Vicenç Bellido, va comptar amb la presència de l'entrenador de la primera plantilla, Julià Garcia, que va centrar el primer debat d'aquest cicle parlant al voltant del present i futur de l'equip.

El tècnic, arribat al club a mitjans de la temporada passada, va admetre que "els tres primers mesos de l'any passat van ser molt durs per la situació classificatòria de l'equip, però jo a nivell personal estic molt còmode aquí des del primer dia". Iniciant una nova campanya des del mercat d'estiu, Garcia ha buscat enguany fer "un equip jove per marcar una base de futur, triant fins i tot els jugadors més destacats del nostre juvenil".

La reforma de la Primera Catalana va sortir a debat a l'acte realitzat a l'Asador de Lugo del barri de Sants. Pel tècnic de l'equip "és una reforma complicada perquè baixen més equips que mai i t'obliga a estar com a molt avall a mitja taula perquè mai saps què pot passar amb els equips descendits de Segona B i Tercera". En aquest sentit, els objectius del club i del cos tècnic passen per "sumar els 45 punts com abans millor i il·lusionar en la mesura del possible l'afició". Sobre el possible futur del club, actualment traslladat al nou Municipal de l'Energia (amb previsió de tornar definitivament a Magòria a curt termini), lluitar per tornar a Tercera no es descarta.

No obstant això, president i tècnic van coincidir en l'aposta per la base i els jugadors joves. Julià Garcia va admetre que s'havia fixat "en el cas dels Cristian de L'Hospitalet. Nosaltres buscarem tenir sort i poder formar gent jove que tingui talent per explotar al camp i un futur rendiment econòmic". El paper que té la premsa del país quan toca tractar el futbol modest va tenir protagonisme a la tertúlia. Representants de diversos mitjans (entre els quals hi havia l'ARA) van admetre la precarietat informativa dels equips humils respecte a una o dues dècades enrere.

El club té previst organitzar diferents xerrades al voltant d'una taula el primer dilluns de cada mes. Temes com el paper del futbol base en el futur de les entitats, la sostenibilitat del futbol modest o el paper que ha tingut el Sants a la història estaran presents en un acte obert a la participació dels socis i aficionats del club per generar proximitat i germanor.

stats