Esports 06/05/2021

Les UTMB World Series revolucionen el món del 'trail running'

Àlex Gozalbo
2 min
Una corredora, en acció

BarcelonaUTMB Group i The Ironman Group han unit forces per crear les UTMB World Series, un circuit de trail running mundial. Aquesta iniciativa, que aposta per un nou sistema esportiu integrat obert a tothom, es posarà en marxa l'any 2022. Els esdeveniments programats es faran als sis continents i s'oferirà als participants la possibilitat de viure l'experiència UTMB a escala global. El calendari definitiu s'anunciarà durant el tercer trimestre de l'any, però ja hi ha vuit cites confirmades. Les UTMB World Series es dividiran en quatre nivells: Finals, Majors, Events i Qualifiers.

Una de les proves confirmades és la de la Vall d'Aran. "Estem molt contents de ser part de les UTMB World Series. És una notícia excel·lent per a tots els corredors de trail running. Entenem perfectament l'alt nivell d'exigència pel que fa a habilitats organitzatives de tots els esdeveniments que formen part de la família UTMB, i això s'extrapolarà a totes les curses del circuit. Significa fer un pas més cap a la millora de la qualitat de les proves de trail running i garantir la satisfacció dels corredors", diu Xavier Pocino, director general de la Vall d'Aran by UTMB.

"Després de 18 anys d'història, UTMB ara és coneguda arreu del món i és una marca que no només porta els valors esportius del trail running, sinó també valors humans fonamentals. Més que mai, volem compartir això amb el màxim nombre de persones possible i permetre que cada corredor participi en un esdeveniment organitzat amb el mateix esperit i amb els mateixos estàndards de qualitat que l'UTMB Mont-Blanc", explica Catherine Poletti, presidenta d'UTMB Group.

"El llegat d'excel·lència i lideratge de la família Poletti i UTMB no té parangó en el trail running. La seva capacitat per crear experiències transformadores i enriquidores ens toca profundament en tant que es tracta del principal organitzador d'esdeveniments de resistència del món, i junts esperem portar els valors, l'esperit i la companyonia profundament arrelats en el trail running per tot el món", opina Andrew Messick, president i director executiu de The Ironman Group.

stats