FÓRMULA 1
Esports 16/10/2013

València confirma que no pagarà una penalització per no organitzar el Gran Premi de Fórmula 1

El president de la Generalitat Valenciana lamenta que el Govern català no complís l'acord verbal per alternar el Gran Premi

Efe
2 min

ValènciaLa Generalitat havia de pagar una indemnització xifrada en 54 milions d'euros en cas d'incomplir el contracte, però les negociacions amb Bernie Ecclestone, el patró de la Fórmula 1, finalment han donat el seu fruit i el magnat britànic ha renunciat al cobrament d'aquesta clàusula.

"Les negociacions han estat complicades. Havíem de pagar una penalització de dos cops el cànon [que cal abonar per acollir un Gran Premi], però després de les negociacions no cal pagar-lo. El document s'està ultimant, però puc avançar que no pagarem cap tipus de penalització econòmica", ha insistit.

"El que negociem ara és quin material que no farem servir s'utilitzi a altres circuits. El que no podem fer en aquests moments és pagar absolutament res, i em sembla raonable aquest acord", ha comentat.

Fabra ha explicat que en aquests moments hi ha altres prioritats per gastar els diners públics. "No podem mantenir el contracte com estava establert perquè no podem gastar diners i deixar desateses altres qüestions. Hem de prioritzar", ha recalcat.

"Ara la Fórmula 1 no la podem mantenir perquè hem de pagar als proveïdors i no puc dir-los: 'No puc pagar-te mentre tinguem la Fórmula 1", ha dit.

Fabra ha lamentat que el Govern català no complís l'acord verbal que van aconseguir al seu dia per alternar anualment a València i Barcelona la celebració del Gran Premi d'Espanya. "Les converses les tenia amb [Artur] Mas, però van canviar de criteri. Primer estaven d'acord i després no. Lamento el canvi de criteri, les administracions hem de ser lleials a la nostra paraula i compromís", ha destacat.

El president del Consell ha apuntat que, malgrat que deixen d'organitzar la cursa davant les dificultats econòmiques que travessen, en les trobades amb Ecclestone han deixat obertes les portes de cara al futur. "En les reunions amb Ecclestone li vaig aclarir la dificultat que hi ha en aquests moments per cobrir el pressupost, però deixem la porta oberta per si el dia de demà les dificultats econòmiques són altres i tenim la col·laboració del sector privat", ha informat.

stats