Eleccions Barça

Víctor Font: “El City estaria disposat a traspassar ara Eric García per tres milions més variables”

L'import s'abonaria a partir del curs vinent i, segons el candidat, el central estaria disposat a renunciar al seu sou per al que queda de temporada

i
Albert Nadal
2 min
Victor Font

Amb la data de les eleccions ja oficialitzada per al 7 de març i poc després de conèixer-se la greu situació econòmica del Barça, amb més de 700 milions de deute a curt termini, Víctor Font ha comparegut en la seva seu electoral al centre de Barcelona per parlar, principalment, del fitxatge del central català i ex de La Masia Eric García. “Les gestions que hem fet ens permeten afirmar que el Manchester City estaria disposat a traspassar-lo per tres milions fixos més variables, que s'haurien de negociar”, ha afirmat Font. 

“Això és menys d’un terç del que el Barça va oferir en l'últim mercat de fitxatges. En funció de les variables, l'operació es tancaria per la meitat o per sota de la meitat del que estava disposat a pagar el club fa uns mesos”, ha seguit el candidat de Sí al Futur. “El City estaria disposat a no percebre cap d’aquestes quantitats (fixes i variables) aquest curs, sinó a partir de l'any que ve. Tot això sumat al fet que el futbolista vol venir: aquest estiu no hem d’oblidar que hi ha Eurocopa i hi vol participar”. L'empresari català també ha afirmat voldria tancar el fitxatge aquesta setmana i així ho han demanat a la junta gestora.

Segons Font, el futbolista també estaria disposat a fer un esforç: “Ens consta que l’Eric estaria disposat a renunciar al seu salari per al que queda d'aquesta temporada. Sabem que té moltes ganes de venir. Amb tot això, aquest fitxatge només suposaria aquest curs un impacte en les amortitzacions de 230.000 euros”. L’empresari català ha matisat que no tenen cap acord formal tancat, perquè com a candidat no poden atribuir-se aquesta funció, però ha explicat que han treballat i fet les gestions necessàries per tenir aquestes garanties amb el City i el futbolista i “satisfer els desitjos" tant de Koeman com del seu projecte esportiu. 

“La feina que també estem fent és rastrejar el mercat, buscant futbolistes que, per exemple, acabin contracte i que les seves pretencions econòmiques s’ajustin a les quantitats que el club pot assumir. Tots som conscients que al principi no es podran fer grans operacions”, ha valorat Font. El candidat també ha destacat la necessitat de gestionar l’elevat deute del club a curt termini (refinançar els deutes amb els bancs), juntament amb una reestructuració de l’estructura de despeses del club, parcel·la en què és necessari abordar l’elevada massa salarial de l’entitat i prendre les "decisions impopulars".

"La situació del club demana que hi hagi president i junta directiva com més aviat millor. A l'agost ja ho vam reclamar", ha volgut recrodar Font aquest Font. El candidat ha lamentat que, malgrat ser "encara a temps avui dia d'implementar el vot electrònic", aquesta opció hagi quedat descartada.

stats