TENIS
Esports 26/01/2013

Viktòria Azarenka guanya per segona vegada l'Open d'Austràlia i manté el número 1

La bielorussa revalida el títol que ja va aconseguir l'any passat després de superar la xinesa Na Li per 4-6, 6-4 i 6-3

Viktòria Azarenka ha guanyat l'Open d'Austràlia / PETER PARKS / AFP PHOTO

BarcelonaLa bielorussa Viktòria Azarenka ha guanyat per segon any consecutiu el títol de l'Open d'Austràlia en derrotar aquest dissabte a la final a la xinesa Na Li, per 4-6, 6-4 i 6-3, en dues hores i 40 minuts, i manté de pas el seu lloc com a número 1 del món.

Amb el seu punt número cent en el partit, Azarenka ha revalidat el títol dell primer Grand Slam de la temporada, en una final en què Li, finalista el 2011, ha hagut de lluitar a contracorrent. La jugadora xinesa ha patit dues caigudes durant el partit, s'ha fet mal al turmell, ha patit marejos, i encara que ha guanyat el primer parcial, tal com va fer a la final de fa dues temporades contra la belga Kim Clijsters, ha perdut de nou en tres sets.

Per a Azarenka, la victòria significa el primer títol de l'any i el quinzè de la seva carrera. Hi ha hagut trencaments d'una banda i de l'altra, amb tretze en total, massa per a una final d'un Grand Slam, en què per moments conservar el servei ha estat una tasca impossible.

Li ha iniciat el partit amb una doble falta en el primer punt, tot i que la xinesa s'ha fet amb aquest primer parcial, amb doble falta final de la bielorussa i a la quarta oportunitat de l'asiàtica. Azarenka ha dominat el segon parcial fins a situar-se amb 3-0. Més tard, Li s'ha fet mal al turmell i durant gairebé deu minuts el fantasma de la retirada ha planejat. Però Li s'ha recuperat i ha seguit batallant encara que amb menys intensitat que en el primer parcial, per acabar entregant aquest set, amb trencament inclòs en el novè joc.

Amb tants contratemps –Li ha tornat a caure i ha patit marejos– a Azarenka no li ha estat gaire difícil trencar el servei de la seva rival dues vegades més per aconseguir la victòria a la primera oportunitat.