CICLISME
Esports 11/03/2013

Vincenzo Nibali posa Froome contra les cordes a la penúltima etapa de la Tirrena-Adriàtica

L'atac de l'italià en una nova etapa infernal de mitja muntanya fa perdre el lideratge a l'equip Sky a falta de la crono final. Peter Sagan guanya l'etapa i Purito es col·loca 3r a la general

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaLa Tirrena-Adriàtica ha donat un gir imprevist en la seva penúltima etapa de 209 km al voltant de Porto Sant'Epildo amb constant presència de petites cotes que donaven com a resultat una completa etapa de mitja muntanya. Vincenzo Nibali (Astana) ha aprofitat aquest recorregut i les condicions endurides pel mal temps per a prendre un liderat que tenia Chris Froome (Sky).

El desgast s'ha anat acumulant a les cames dels ciclistes durant tot el dia, en la persecució d'una nombrosa escapada que tenia corredors perillosos per la general com Rinaldo Nocentini o de la qualitat de Damiano Cunego, escapat per segon dia consecutiu, Fabian Cancellara o Beñat Intxausti. Els últims supervivents han estat caçats a uns 10 km del final, quan quedaven per davant les cotes de Santa Lucía i Sant'Epildo a Mare.

Nibali ha aprofitat el primer d'ells per atacar davant la debilitat del líder, un moviment que ha estat respost en primer moment per Peter Sagan (Cannondale). A l'últim port, Joaquim Rodríguez (Katiuixa) també ha reaccionat i s'ha pogut sumar a un grup de tres que s'ha jugat la victòria parcial, que ha estat sense problemes per un Sagan que repeteix triomf en aquesta prova.

Tanmateix, els grans canvis han arribat a la general, ja que entre Purito i Nibali han aconseguit treure 50 segons a Chris Froome a falta només de la curta contrarellotge final de dimarts. Ara l'italià, que defensa el títol aconseguit l'any passat, té Froome a 34 segons, mentre Rodríguez s'ha col·locat tercer a la general. El català, però, té ben a prop dos contrarellotgistes com Alberto Contador i Michal Kwiatkowski que el podrien treure del podi final.

Tirrena-Adriàtica, classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana)

2n Chris Froome (Sky) a 34"

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 37"

4t Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a 48"

5è Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a 58"

stats