CORRUPCIÓ AL FUTBOL
Esports 29/09/2016

Hasselbaink, entre els tècnics anglesos implicats en el cas de corrupció revelat pel 'The Telegraph'

El primer capítol del reportatge va derivar en la destitució del seleccionador Sam Allardyce

Ara
1 min
Hasselbaink, entre els tècnics anglesos implicats en el cas de corrupció revelat pel 'The Telegraph'

BarcelonaL'escàndol del futbol anglès que està revelant el diari 'The Telegraph' des de dilluns va creixent dia rere dia. En les últimes hores s'han fet públics els noms d'alguns tècnics implicats en aquest presumpte cas de corrupció en el món del futbol, i que el primer dia va suposar la destitució del seleccionador Sam Allardyce, que es va oferir per fer de mitjancer en una xarxa que busca saltar-se les regles dels traspassos de la Premier. Allardyce va demanar mig milió d'euros a un suposat home de negocis asiàtic, tal com va mostrar el vídeo publicat gràcies a una càmera oculta del diari britànic.

El serial no s'atura i 'The Telegraph' ha descobert que un dels noms que queda esquitxat és el de l'exmatalasser Jimmy Floyd Hasselbaink, entrenador del Queens Park Rangers. Després que en el segon capítol de l'entrega alguns agents de futbolistes parlessin de la implicació de diferents entrenadors de primer nivell per cobrar comissions il·legals en els traspassos de jugadors, han aparegut els noms. Com ara Tommy Wright, assistent del Barnely, que va sortir en un vídeo acceptant una comissió de 5.800 euros. El nom més conegut, el de Hasselbaink, que demanava 64.000 euros per viatjar al Pròxim Orient i tractar amb inversors que podien oferir futbolistes per al seu equip.

La primera conseqüència del cas va ser la destitució d'Allardyce per part de la Federació Anglesa. L'entrenador ha durat 67 dies al seu càrrec i després d'esclatar la polèmica va demanar disculpes per l'"estupidesa" comesa en aquest afer.

stats