Estils 28/10/2015

Menús de luxe a 25 euros: arriba la Barcelona Restaurant Week

45 restaurants de la capital catalana participen a la cinquena edició d'aquesta iniciativa que vol acostar la gastronomia al gran públic

Thaïs Gutiérrez
2 min
El pollastre amb llagosta és el plat mar i muntanya per excel·lència que proposa la cuinera catalana Fina Puigdevall, xef a Mas de Torrent i a Les Cols, on té dues estrelles Michelin.

BARCELONATorna una de les cites preferides per als amants de la gastronomia que no tenen ganes de desembutxacar grans quantitats de diners per menjar. La Barcelona Restaurant Week comença aquesta dimecres, i fins al 8 de novembre compta amb la participació de 45 restaurants de Barcelona, alguns amb estrella Michelin, que ofereixen menús de luxe a 25 euros -excepte l'Angle que per aquesta ocasió ha creat un menú per 45 euros-.

Els cuiners participants han creat un menú compost amb les seves especialitats i, tot i que cada restaurant té la seva aposta, els menús tenen un mínim de tres plats, amb diferents opcions que permeten al comensal triar un entrant, un plat principal i unes postres, tant per dinar com per sopar.

L'Angle, de Jordi Cruz, La Balsa, el Restaurant Sergi de Meià, L'EGGS i La Royale, tots dos de Paco Pérez, l'Irati, el Jardín del Alma, el Galaxó a l'Hotel Casa Fuster o l'Indochine són alguns dels establiments que s'han sumat a la iniciativa, que enguany arriba a la seva cinquena edició i que també té una rèplica, els mateixos dies, a Madrid.

Jordi Cruz participa amb l'Angle a la Restaurant Week

Marcos Alves, director general d'El Tenedor, l'empresa que organitza aquesta setmana gastronòmica, ha explicat que la iniciativa busca "acostar la millor gastronomia a tots els públics i a totes les butxaques i fer-los descobrir bons restaurants".

Vessant solidària

Alves, a més, ha explicat que, "com en passades edicions, la Restaurant Week manté el seu caràcter solidari" i en aquesta ocasió per cada menú venut es destinarà un euro al projecte contra la pobresa infantil de l'ONG Ajuda en Acció. Els comensals, a més de gaudir de la gastronomia, "ho faran per una bona causa", tal com ha recordat Alves.

Patricia Moreira, directora de l'ONG, en declaracions al diari 'online' Negocios.com ha explicat que amb aquesta petita ajuda ells poden fer molt, ja que amb un euro s'aconsegueix el berenar per a quatre criatures i amb 4 euros, ha dit, l'alimentació diària per a un nen.

Per fer les reseves només cal anar a la web d'El Tenedor.

stats