Estils 11/05/2018

Alfred i Amaia es declaren "impacients" per actuar a Eurovisió

Ell diu que si guanya escriurà una cançó, i ella que es farà un pírcing al mugró

Ara
2 min
Alfred i Amaia a Lisboa abans de l'actuació

BarcelonaDesprés de dies d'assajos i proves d'il·luminació i vestuari, Alfred i Amaia afronten les últimes hores abans de la final d'Eurovisió "impacients" i amb "energia", segons afirmen en una entrevista amb Efe en què sostenen que el millor que es pot fer abans d'actuar és dormir. "Estem molt tranquils, amb energia i impacients per actuar i saber què passa, però molt tranquils", assegura Amaia des de Lisboa, on dissabte s'escollirà la considerada millor cançó d'Europa.

Els representants espanyols, submergits en una voràgine d'entrevistes i connexions en directe de ritme esgotador, tenen l'agenda plena des que van aterrar a Lisboa fins gairebé el mateix moment de l'actuació, per a la qual s'han fet importants millores. Canvis que Alfred resumeix com "el necessari perquè ens sentim a gust i sigui la idea que havíem treballat des del principi amb Gestmusic". És a dir, "una cosa senzilla", i que es basa, sobretot, en la il·luminació.

Il·luminació clavada

"És veritat que el primer assaig que vam tenir, quan vam veure la il·luminació, no encaixava gaire amb la idea que portàvem nosaltres. Però bé, va ser qüestió de parlar-ne i ja es va arreglar, i ara estem molt contents; és el que més fa per a la cançó, que és molt íntima, molt personal, i al final la il·luminació acompanya", explica Amaia, que matisa que tampoc "no és el més l'important, és només ornament".

Tenen preferits

De tots els contrincants, tenen el seus preferits. "Ens agrada més Xipre que Israel. Són dos temes moguts que... bé, estan amunt", apunta Alfred sobre els dos països que sembla que tenen més possibilitats de guanyar. Tot i això, els joves exconcursants d'O.T. afirmen que ells no tenen els gustos de la majoria i que els seus preferits de debò són el txec Mikolas Josef, els francesos Madame Monsieur i les representants portugueses, Cláudia Pascoal i Isaura, que, a parer d'Amaia, "guanyen molt" en directe.

Amor "real"

Sobre la seva pròpia cançó, 'Tu canción', expliquen que el seu gran argument és que parla d'un amor "real". "El tema té d'especial que parla de nosaltres i nosaltres som aquí per explicar-ho. És això, jo crec: el fet que hi hagi una relació i un missatge real d'amor és una cosa essencial i crec que és el més important", considera ella.

Sense discurs de victòria preparat per si guanyen, el que sí que ja està pensat és la possible reacció després de la gala de dissabte, amb independència de la posició en què quedin. "La festa serà dormir", diu Alfred mentre Amaia fa que sí amb el cap. Tot i que no creuen gaire en la seva victòria, la navarresa ha explicat que si guanyessin potser es faria "un pírcing al mugró". Ell diu que és possible que escrigui una cançó sobre el triomf.

stats