El cantant R. Kelly queda en llibertat sota fiança

Se l’acusa de deu càrrecs criminals per abusos sexuals i pederàstia

El cantant R. Kelly s'ha declarat aquest dilluns no culpable d’una acusació de deu càrrecs criminals per abusos sexuals, alguns d’ells a menors d’edat. Seguidament ha quedat en llibertat després d’abonar una fiança de 100.000 dòlars.

L’artista, de 52 anys, s’havia entregat a les autoritats divendres passat, després que s'anunciessin els càrrecs en contra seu, i havia passat el cap de setmana a la presó, des d’on va ser traslladat a un tribunal de Chicago.

La fiscal del districte encarregada del cas, Kimberly Foxx, ha indicat que els deu càrrecs criminals que afronta l’artista corresponen a quatre víctimes, tres de les quals tenien menys de 17 anys en el moment dels fets. En cas de ser declarat culpable, R. Kelly podria ser condemnat a entre sis i set anys de presó per cadascuna de les acusacions.

Kelly, guanyador de tres premis Grammy, ha negat constantment les nombroses acusacions d’abusos sexuals i pederàstia que recauen sobre ell. Unes condemnes que van tornar a sortir a la llum fa poques setmanes, quan es va emetre al canal Lifetime el documental ‘Surviving R. Kelly’, on diferents testimonis l’acusen d’haver patit els seus abusos. A més, també ha tornat a sortir a la llum que l’artista es va casar de manera il·legal amb la cantant Aaliyah quan ell tenia 27 anys i ella només 15 anys.