Estils 24/02/2016

La dona del Chapo: "No em consta que el meu marit trafiqui amb droga"

Emma Coronel, esposa del cap del càrtel de Sinaloa, assegura en una entrevista a Telemundo que tem "per la vida" del seu marit, empresonat en un penal mexicà des del gener

Ara
1 min
Emma Coronel, dona del Chapo Guzmán / EFE

BarcelonaLa Reina del Chapo, tal com se la coneix, va acudir aquest diumenge a la cadena sud-americana Telemundo per trencar el silenci sobre la detenció del seu marit, el Chapo Guzmán. Emma Coronel, així es diu la jove, va explicar que no té cap constància que el seu marit es dediqui al narcotràfic. Unes declaracions que han tingut presència en mitjans d'arreu del món.

"No em consta que trafiqui amb drogues. Estic enamorada d'ell", va dir Coronel, de 27 anys, afligida davant les càmeres, on va aprofitar per criticar la situació que està vivint el cap del càrtel de Sinaloa, l'organització criminal més gran del món, que controla el 60% del mercat d'heroïna als EUA. La jove, mare de dues bessones filles també del Chapo, va explicar que al seu marit "no el deixen dormir" dins el penal i que "no té privacitat ni per anar al bany". A més, va assegurar que "hi ha gossos custodiant-lo" de forma permanent. "Temo per la seva vida", va lamentar.

"L'estan castigant"

Segons Coronel, que afirma que no li han permès visitar-lo, "diuen que no l'estan castigant, però per descomptat que sí" que ho estan fent. Per aquest motiu, assegura que "qualsevol ésser humà té dret a tenir almenys les coses vitals per a un ésser humà, i que a ell no les hi estan proporcionant, segons em consta".

El Chapo Guzmán, que es va escapar d'una presó de màxima seguretat mexicana el juliol del 2015, va ser capturat el gener passat i ara torna a estar pres. La seva dona, que s'hi va casar el 2007, fa responsable el govern mexicà del que li pugui passar a la presó d'Altiplano, que és on està empresonat.

stats