Estils 14/12/2019

Colin Firth se separa després de 22 anys

L’actor i la seva dona, Livia Giuggioli, van viure una crisi entre el 2015 i el 2016 durant la qual ella va mantenir una relació amb un periodista que va acabar amb denúncia

Ara
2 min
Colin Firth se separa després de 22 anys

BarcelonaL’actor britànic Colin Firth i la seva dona, la productora italiana Livia Giuggioli, han decidit posar punt final al seu matrimoni després de 22 anys casats. Ho van anunciar divendres a la nit els seus representants en un breu comunicat que no explicitava les causes de la separació però que remarcava que “mantenen una estreta amistat i continuen units per l’amor que senten pels seus fills”. El document també deixava clar que ni la parella ni els seus representants tenen intenció de fer “cap més comentari” sobre el cas i en aquest sentit demanava respecte per la seva “privacitat”.

L’anunci va arribar per sorpresa, ja que recentment Firth i Giuggioli havien aparegut junts en diversos actes públics i no hi havia cap sospita que la seva relació passés per un mal moment. Tot i això, el matrimoni havia viscut una situació complicada uns anys enrere. El març del 2018 es va saber que entre el 2015 i el 2016 la parella s’havia separat temporalment i que durant aquell període Giuggioli havia mantingut una relació d’onze mesos amb el periodista italià Marco Brancaccia, a qui coneixia des de feia molts anys. Tot plegat va transcendir quan ella va denunciar el seu examant davant de la policia italiana perquè, segons ella, l’havia sotmès a una “campanya d’assetjament”. Giuggioli va assegurar que Brancaccia havia enviat a Firth una fotografia d’ella despullada, que li trucava constantment i que li havia enviat desenes de missatges amenaçadors.

Durant la investigació del cas, la policia va trobar alguns missatges de caràcter intimidatori al telèfon del periodista, però ell va negar les acusacions i va rebaixar-ho a uns quants whatsapps (entre els quals un per felicitar-li l’aniversari) i un correu electrònic dirigit a Firth en què li explicava que havia tingut un affaire amb la seva dona. En declaracions a la revista People, Brancaccia va admetre que aquest correu va ser un error fruit d’un moment “de frustració i tristesa” i va assegurar que fins i tot es va disculpar, però va negar que això el convertís en un assetjador. En qualsevol cas, el juliol de l’any passat Giuggioli va arribar a un acord prejudicial amb el periodista i va retirar els càrrecs contra ell a canvi que no esbombés més detalls sobre la seva relació.

Firth, de 59 anys, i Giuggioli, de 50, es van casar el 1997 i des de llavors vivien a cavall entre Londres i Roma, les seves ciutats natals. De fet, la relació de l’actor amb Itàlia era molt estreta, fins al punt que fa dos anys va obtenir la doble nacionalitat. La parella té dos fills, Luca (de 18 anys) i Matteo (de 16), tots dos nascuts a la capital italiana. El 1990, Firth ja havia sigut pare d’un altre noi, William, fruit de la relació que va mantenir amb l’actriu nord-americana Meg Tilly entre el 1989 i el 1994.

stats