Estils 23/06/2015

Congelar la funda del coixí o fabricar un aire condicionat casolà: consells per vèncer la calor al llit

La fisiòloga i terapeuta Nerina Ramlakhan alerta en un article al 'Daily Mail' que dormir a una temperatura superior als 24 graus condueix a una pitjor qualitat del son i ofereix senzills trucs per refrescar-se en les nits d'estiu

Ara
1 min
Els experts consideren que l'hora oficial és perjudicial, ja que ens fa dormir menys hores / GETTY

BarcelonaUna, dues, tres voltes al llit... i així gran part de la nit, sense poder dormir. Aquesta és la situació que viuen moltes persones quan arriba l'estiu. "A tots ens agrada l'estiu i les llargues nits, però l'augment de les temperatures pot fer que sigui més difícil dormir bé, cosa que pot tenir un efecte perjudicial en la salut, les relacions i el treball", reconeix Nerina Ramlakhan, fisiòloga i terapeuta del son, en un article al 'Daily Mail'. Ramlakhan avisa que dormir a una temperatura superior als 24 graus condueix a una pitjor qualitat del son, i ofereix tot de senzills consells per vèncer la calor al llit. Aquests són els més curiosos:

1. Fabricar un aparell casolà d'aire condicionat a partir d'un ventilador i una safata de gel. L'experta proposa col·locar el ventilador al costat del llit i deixar que l'aire corri per sobre de la safata amb el gel, de manera que l'habitació es vagi refrescant al mateix temps que el gel es desfà.

2. Ruixar-se amb aigua polvoritzada i mantenir el polvoritzador al costat del llit per refrescar-se durant la nit quan faci massa calor.

3. Congelar la funda del coixí una estona abans d'anar a dormir. A l'hora d'entrar al llit, col·locar-la de nou per reduir la temperatura corporal.

4. Mullar el pijama abans de posar-se'l i entrar directament al llit (amb una tovallola a sota per absorbir l'excés d'aigua).

5. Rentar-se els peus amb aigua freda abans d'anar a dormir.

stats