Estils 04/05/2017

Les conseqüències de publicar un ‘topless’

Text: Joan Callarissa
1 min
Els ducs de Cambridge reclamen ara 1,5 milions d’euros  a una revista francesa.

Els ducs de Cambridge, Guillem i Caterina, demanen 1,5 milions d’euros a la revista del cor francesa Closer per haver publicat el 2012 fotos de la duquessa fent topless, segons han informat mitjans francesos. El matrimoni reclama, a més, una multa de 50.000 euros al diari regional francès La Provence per haver difós una altra fotografia de Caterina en banyador.

Les fotos van ser fetes quan tots dos passaven uns dies de vacances al palauet del seu cosí Lord Linley a la Provença francesa. Una estada privada que va ser esbombada al món sencer i, en conseqüència, va generar una irada reacció de la família reial britànica. Les imatges de Closer, en concret, van sortir posteriorment en altres revistes europees, com la italiana Chi, la sueca Se Och Hör o la seva equivalent a Dinamarca, Se Og Hoer.

Des de palau es va criticar llavors que aquests fets recordin tant “els pitjors excessos de la premsa i dels paparazzis durant la vida de Diana, princesa de Gal·les”, cosa que consideren que els fa “encara més pertorbadors per als ducs”. En aquest mateix sentit s’ha manifestat ara el duc de Cambridge, que a través d’un comunicat llegit al jutjat pel seu advocat ha expressat la seva decepció pels fets. “Coneixem França i els francesos i sabem que, en principi, són respectuosos amb la vida privada, incloent-hi la dels seus visitants. La manera il·legal en què van ser fetes les fotos és especialment dura per a nosaltres, ja que van violar la nostra privacitat”, confessa l’hereu del tron britànic.

stats