Estils 05/08/2021

Un dia d’estiu diferent al mig del mar

Música en directe amb un vermut a bord d’un veler: així és l’oferta lúdica i cultural que ofereixen diverses empreses d’embarcacions a Barcelona

4 min
Un dels catamarans que fan 'tours' per Barcelona

Canviar de perspectiva i de paisatge, i aprofitar per renovar l'energia sense sortir de la ciutat. Tot això és possible gràcies a diverses companyies que ofereixen gaudir del mar en una embarcació amb música, menjar i beguda. Sigui una sortida privada o compartida, l’aforament limitat i l’aire lliure converteixen aquestes opcions en una bona manera de passar una estona especial a prop de casa en temps de covid.

Orsom

"La primera sala de concerts que sura”, diu sobre el seu catamarà Dani Walker, director i gestor d’Orsom. Fa 20 anys que la música en directe té protagonisme en totes les seves sortides, assegura mentre s'escolta una guitarra que s'afina de fons. Estan a punt per començar la sortida de les 18 h, i a les 20 h n’hi ha una altra de programada, ideal per veure la posta de sol. A l’estiu surten cada dia de la setmana en aquests dos horaris i els caps de setmana afegeixen una sortida al migdia, a l’hora del vermut. Les sortides són des del Portal de la Pau, al costat del pont del Maremagnum, i tenen predilecció per la música jazz i blues. Chino Swingslide, Poyo Moya Trio, David Giorcelli i Ster Wax són alguns dels artistes que han actuat a bord. Potser, aneu a saber, formaran part del cartell del primer festival de música que volen organitzar passat l’estiu.

D’anècdotes n’hi ha tantes com temps que fa que surten a navegar al ritme de la música: des de clients que s’han unit a tocar amb el grup fins a parelles que s’han compromès aprofitant els aplaudiments. El que ofereixen a Orsom per passar una tarda diferent són tours a vela de diferents formats: n’hi ha un de jazz i chill out amb música en directe durant una hora i mitja de navegació, que costa 17,5 euros (hi ha descomptes per a gent gran i gent jove), o un altre de vermut musical en què pots fer un aperitiu i una copa mentre gaudeixes d'un espectacle de màgia, un monòleg o una actuació musical.

Les begudes a bord se centren en una gran varietat de còctels dissenyats amb l’assessorament del mestre cocteler Fernando Fastuca.

La nau

Diuen que el catamarà 'Orsom' és el més gran del port de Barcelona. L'embarcació fa 200 metres quadrats i té capacitat per a un màxim de 100 persones. A més, està equipat amb bar i equip de so.

Sailing Experience Barcelona

“La vista de Barcelona des del mar és espectacular en qualsevol horari, però la gent el que més vol veure és la posta de sol de Montjuïc, amb aquella llum i aquelles brillantors sobre la ciutat… és molt bonica”. Qui ens fa somiar amb aquella hora melosa del capvespre, bressolats per les onades, és Sergi de Pablo, coadministrador de la societat Sailing Experience Barcelona. Amb la seva empresa es pot navegar a vela amb una gran varietat de tours que permeten triar l’experiència que més s’adapta a les necessitats de cadascú. Ofereixen des d’una sortida d’una hora i mitja amb una copa de cava, per 44 euros per persona, fins a un tour privat de dia sencer per anar en parella, o amb amics (màxim 11 persones), i gaudir del mar, la música en directe i uns aperitius, per 840 euros.

El 2015 la companyia va començar a fer lloguers exclusius i per hores de velers -fins llavors eren per dies complets- i a l'embarcació s’hi inclou un personal de tripulació molt preparat i que parla diversos idiomes. “La clientela abans del covid era estrangera en un 95%, perquè el públic local no es plantejava fer-ho. Si alguna cosa bona ha tingut la pandèmia és que la gent d’aquí ha descobert que hi ha un mar on es poden fer moltes coses! Per exemple, gaudir de la música i d’una copa de vi a un preu molt raonable”, explica de Pablo.

Si el tour que contracteu inclou aperitiu, sapigueu que es tractarà d’un “pica-pica fet amb productes de proximitat”, explica el coadministrador. El menjar, la beguda i la música són “valors afegits” d'una activitat que val la pena per se: "Navegar és fantàstic”, recorda el responsable de Sailing Experience Barcelona.

La nau

Tenen diversos velers, o millor dit, bombons: Bombón II, el Bombón III i el Bombón Junior són els noms amb què els van batejar. El punt de trobada amb aquesta bombonera és el Port Olímpic, amarratges 18-21.

Blue Magic Cat

La gran singularitat d’aquesta empresa i el que la fa única és que fa sortides amb la lluna plena (per als que s'hi vulguin apuntar, la pròxima és el 22 d’agost). Dura un parell d’hores i costa 65 euros, i a part d’observar el satèl·lit amb la seva brillantor des del mar, s'hi pot veure la ciutat banyada per la llum de la lluna. Si sou d’anar a dormir d’hora, us podeu apuntar a una sortida més de capvespre, per veure la posta de sol, o encara abans: els diumenges a l’hora del vermut i per 38 euros per persona ofereixen sortides, algunes amb música en directe. A totes s'hi inclou paddle surf, per a qui vulgui practicar una estona o remullar-se.

Segons el patró i gerent de la companyia, Ignasi Ticó, mai s’endinsen al mar més de dues milles, i des d’aquesta distància l’skyline de Barcelona és sensacional: “Es veuen tots els edificis emblemàtics: el port comercial, Montjuïc, l’Hotel W, el MNAC, l’inici de la Rambla, l’estàtua de Colom, la Sagrada Família, la Torre Agbar… i fins i tot les tres torres de Sant Adrià. S'hi pot arribar a distingir el Montseny nevat a l’hivern si hi ha claredat!”, assegura. L’empresa es va fundar fa 10 anys a Palamós, i a bord de les seves embarcacions s’han celebrat tota mena d’actes: casaments, noces de 25 anys, comiats de solter, accions d’empreses, tallers de gintònics, tasts de vins… Això sí, el més popular segueixen sent les sortides per gaudir de la música i les vistes en parella, amics i família.

La nau

La seva flota són el veler Cat Vents i el catamarà Blue Magic Cat. El punt de sortida és al Port Olímpic, moll de Mestral, amarratge 1.540.

stats