Cinema

El discret atreviment de la catifa vermella dels Gaudí

Les firmes de moda barcelonines han tingut gran protagonisme en la nit de gala del cinema català

4 min
Macarena Gómez i Aldo Comas

BarcelonaSón setze anys d'estirar la brillantíssima catifa vermella per celebrar la gala del cinema català. Tots aquests anys de modèstia i sobrietat catalana han donat la confiança necessària perquè aquesta nit els nominats i lliuradors sortissin de la modèstia imperant dels últims anys. Des de teixits amb lluentons, passant per setinats i acabant amb estilismes transgressors, han estat algunes de les apostes dels protagonistes de la gala dels Gaudí, celebrada, per primera vegada, al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona. Tot i l'aposta per aquesta elegància transgressora d'enguany, encara estem lluny dels vestits extremats i els estampats que imperen a les gales internacionals.

Aina Cotet vestida de Tot-hom i amb joies de Majoral a la gala dels Gaudí

La guanyadora de la catifa vermella dels Gaudí per l'elegància i la senzillesa del seu vestuari ha estat Aina Clotet. L'actriu nominada pel film Els encantats ha lluït una granota d'alta costura de la firma Tot-hom, un atelier nascut a Barcelona que és sinònim d'elegància i d'atemporalitat sofisticada. Precisament, és la senzillesa del vestuari de l'actriu d'Això no és Suècia de color blau marí i cenyit al cos el que ha marcat la diferència a partir de les transparències que li siluetejaven el cos. Aquesta és una de les tendències que més s'han vist en gales anteriors com els Globus d'Or i els Emmy. El to monocolor l'han trencat les joies de Majoral, amb un braçalet que s'enroscava a l'avantbraç i unes llargues arracades.

Enric Auquer a la catifa vermella dels premis Gaudí

Qui també s'ha endut l'atenció dels flaixos de la catifa vermella ha estat Enric Auquer, amb un vestit amb armilla de color verd caqui. El de Rupià s'ha plantat al bell mig de la catifa amb la presència de ser un dels nominats com a millor actor protagonista de la nit. L'actor que ha protagonitzat la història del mestre català Antoni Benaiges ha lluït un vestit amb una camisa blanca de solapes amples que recorden l'estilisme dels anys 30, moment històric de la pel·lícula.

Sol Picó vestida de Gustavo Adolfo Tarí

Situada a l'altra banda de la modèstia, ha destacat aquesta nit la ballarina Sol Picó. No només ha posat davant de les càmeres de la catifa vermella, sinó que ha regalat diferents balls i reverències que durant dècades l'han fet mereixedora dels elogis professionals en el món de la dansa. Per fer-ho, s'ha tornat a posar un vestit de ballarina de color fosc i amb lluentons dissenyat en aquesta ocasió per Gustavo Adolfo Tarí.

La Sharon a la catifa dels premis Gaudí

L'artista Sharon ha estat una altra de les que han destacat a la catifa vermella aquesta nit. De la mà del jove dissenyador barceloní Maison Monsieur, la cantant drag queen ha desfilat un vestit llarg negre de lluentons. Del disseny destaquen l'accentuada forma dels pits punxeguts, la mantellina negra damunt del cap i uns guants, també negres, i amb plomes, a conjunt amb un vestuari que s'ha endut totes les mirades.

Aldo Comas i Macarena Gómez

I per posar color a la gala dels Gaudí hi ha hagut la parella formada per Macarena Gómez i Aldo Comas. Per bé que tots dos han confessat que no s'han posat d'acord en l'estilisme, la parella ha dut uns vestits de tons similars. Pel que fa a l'actriu, ha optat per un vestit de color rosa i amb un patró que ha combinat el teixit vaporós i puntes fetes a mà, dissenyat per la firma d'alta costura Teresa Helbig. La dissenyadora barcelonina és una habitual de les catifes vermelles i és que l'ADN de les seves peces ha conquerit actrius com Úrsula Corberó i Macarena Gómez, i també internacionals com Halle Berry o Zendaya. Les peces a mida que surten de l’atelier situat al cor de Barcelona, en ple Eixample modernista, són “elegants, glamuroses, però a la vegada tenen una presència directa i forta”, tal com va explicar Helbig fa uns mesos en conversa amb l’ARA.

Elena Martín vestida de Marta Martí a la catifa vermella dels Gaudí

La directora, guionista i protagonista de la pel·lícula més nominada de la nit, Elena Martín, ha desfilat amb un conjunt de la dissenyadora Marta Martí. El vestit original i transgressor juga amb els estilismes habituals de les catifes combinant una llarga faldilla de setí blanc, amb un cos i guants llargs, també del mateix teixit, deixant entreveure la panxa. Del vestit també ressaltava la roba interior superior de color blanc a conjunt amb l'estilisme dissenyat per Pau Aulí.

David Verdaguer a la catifa de vermella dels Gaudí

Una altra de les cares més conegudes és la de David Verdaguer, que ha deixat enrere la barba d'Eugenio i ha tornat al seu habitual bigoti. També ha deixat enrere l'estilisme dels anys 80 de l'humorista i ha dut un vestit de color blau marí amb armilla a conjunt de la firma Mansolutely –que ha explicat que l'hi han deixat–, que ha combinat amb un jersei de coll alt de color negre.

Ana Polo i Maria Rovira a la catifa vermella dels Gaudí

Les presentadores de la gala i conductores del pòdcast Oye Polo, Maria Rovira i Ana Polo, han lluït vestits ben diferents. Pel que fa a l’estilisme de Rovira, un vestit cenyit de colors terrosos l’ha dissenyat Veneno en la Piel i ha combinat el look d’estètica egípcia amb joies de Cleopatra’s Bling. Avançant uns quants anys, el vestit d’Ana Polo feia recordar la princesa Ventafocs, de color blau i setinat. L’estilisme ha estat dissenyat per Joan Ros amb joies d’Albert Pous.

stats