Estils 07/12/2016

Els EUA descobreixen les tradicions nadalenques catalanes (i es peten de riure)

El 'New York Times' explica que cada vegada es venen més caganers als Estats Units, mentre que l'actriu Kate McKinnon assegura en un 'late show' de la cadena NBC que vol adoptar la tradició de fer cagar el tió

Ara
1 min
L'actriu nord-americana Kate McKinnon explica la tradició del caga tió en el 'late show' de Seth Meyers

BarcelonaLes tradicions nadalenques catalanes han travessat l'Atlàntic i han començat a fer furor als Estats Units. Aquest dilluns, el diari 'New York Times' feia un article sobre els caganers i, ahir, l'actriu Kate McKinnon -coneguda per la seva interpretació en el rellançament de 'Caçafantasmes'- va explicar al 'Late Night' de Seth Meyers, de la cadena NBC, en què consisteix el tió, i va assegurar amb sorna que "està treballant" per construir-se'n un i adoptar aquesta tradició a casa seva.

L'article del 'New York Times', titulat "Caught with your pants down? Must be Christmas in Catalonia" ("Enxampat amb els pantalons abaixats? És Nadal a Catalunya"), explica què són els caganers, "una tradició que no pretén denigrar els polítics i celebritats que es representen", afirma el text. Alhora, assegura que gairebé la meitat de les vendes de la pàgina web caganer.com a l'estranger es fan als Estats Units, fet que demostra que la tradició catalana s'està fent un lloc al mercat nord-americà.

stats