Estils 24/04/2018

La família de Prince demanda l'últim hospital que el va tractar

Van atendre el cantant per una sobredosi sis dies abans de morir

Efe
2 min
Prince en una foto d'arxiu

Los AngelesEls hereus de Prince han denunciat un hospital d'Illinois, als EUA, que va tractar el cèlebre artista una setmana abans que morís per sobredosi, segons ha informat aquest dimarts el diari 'Star Tribune', tal com ha recollit Efe. La demanda, per mort per negligència, va ser presentada divendres passat a Chicago, als EUA, contra un metge i un farmacèutic del Trinity Medical Center a Rock Island, l'hospital que va atendre Prince el 15 d'abril del 2016, sis dies abans de morir.

Després d'un concert a Atlanta, Prince tornava aquell dia cap al seu domicili a Minneapolis quan el seu avió privat va haver d'aterrar d'emergència a Illinois. Pel que sembla, el cantant, que consumia opiacis de manera habitual, patia una sobredosi. Els sis hereus de Prince (la seva germana Tyka Nelson i els seus mig germans John Nelson, Norrine Nelson, Sharon Nelson, Alfred Jackson i Omarr Baker) asseguren en la demanda que els professionals d'aquest centre mèdic no van fer tot el que havien de fer per investigar què li succeïa al músic ni per prevenir una altra sobredosi com la que una setmana després acabaria amb la seva vida.

També contra la farmacèutica

Així mateix, els familiars de Prince van denunciar la cadena de farmàcies Walgreens per proporcionar al músic medicaments que, segons les receptes, estaven a nom de la seva mànager, Kirk Johnson. Al marge de la investigació i els plets judicials sobre les circumstàncies en què va morir Prince, avui s'ha conegut també que al setembre es publicarà un àlbum amb cançons inèdites de l'artista, molt conegut tant per la seva versatilitat com per la seva incansable creativitat.

Figura indiscutible del pop i renovador de la música negra durant els anys 80 gràcies a discos com 'Purple Rain', Prince va morir el 21 d'abril del 2016 als 57 anys per una sobredosi accidental de fentanil, un potent opiaci.

Sense proves i sense càrrecs

Dijous passat, 19 d'abril, l'oficina del fiscal del comtat de Carver (Minnesota, EUA) va anunciar que no presentarà càrrecs contra ningú per la mort de l'artista, ja que, després de dos anys d'investigació, no s'han trobat "prou proves" per incriminar ningú. Les autoritats van admetre que no han aconseguit determinar com va arribar a mans de Prince el fentanil i van apuntar com a hipòtesi que el cantant va consumir per error Vicodin fals que en realitat contenia fentanil; és a dir, no va consumir conscientment la substància que el va acabar matant.

stats