Estils 22/06/2017

Faldilles com a protesta laboral contra la prohibició dels pantalons curts

Un grup de treballadors d'una companyia d'autobusos de Nantes protesta així contra les normes de l'empresa

Ara
1 min

BarcelonaL'empresa els va dir que no podien portar pantalons curts, encara que les temperatures superessin els 30 graus, i ells han decidit combatre la calor posant-se faldilles, un uniforme que sí que està permès per l'empresa, almenys si ets una dona. Un grup de conductors de bus de Nantes ha denunciat d'aquesta manera unes condicions de treball que consideren "inacceptables", segons el diari 'Le Figaro".

"Suportem temperatures de prop de 50º C darrere el parabrisa. I com que no tenim climatització dins el bus, és insuportable", diu un dels treballadors, que defensa que les limitacions que els són imposades en la vestimenta son "una forma de discriminació". Els sis treballadors del sindicat CFDT de la companyia SEMITAN que es van presentar dimarts amb faldilla a la feina fa quatre anys que reivindiquen poder-se vestir amb pantalons curts, des del 2013.

"Demanem poder tenir una indumentària adaptada a la forta calor. No se'ns autoritza portar pantalons curts. Com que la faldilla és una indumentària autoritzada, la portem", ha dit un altre dels treballadors a 'Presse Océan'. La direcció de l'empresa SEMITAN ha respost davant la protesta que "equipar tot el personal suposaria un cost enorme", i ha defensat que els nous models de bus tenen tots aire condicionat.

stats