Estils 03/04/2018

La infanta Cristina reapareix en una missa pel seu avi

Portava gairebé un any sense coincidir amb els actuals reis espanyols

Ara
2 min
La infanta Cristina arriba a la missa celebrada aquest dimarts a San Lorenzo del Escorial

BarcelonaLa vida apartada de la casa reial espanyola que tenia la infanta Cristina des que va esclatar el cas Nóos sembla que es comença a desintegrar. A l’espera que es conegui la sentència ferma sobre el cas que afecta Iñaki Urdangarin, sembla que el cordó sanitari per protegir la institució monàrquica d’ella es comença a aixecar.

Aquest dimarts hi havia una clara mostra d’això al monestir de San Lorenzo del Escorial, a Madrid, on se celebrava una missa commemorativa pels 25 anys de la mort del seu avi, Joan de Borbó, les restes del qual reposen allí. Acompanyada per la seva cosina Alèxia de Grècia i sense el seu marit, la filla petita del rei emèrit arribava al servei religiós somrient per asseure’s al lloc que tenia reservat a primera fila. La seva presència escenifica una reintegració als actes públics de família –que no representatius– per la importància de l’esdeveniment, on hi havia invitades figures com Esther Koplowitz, representants d’altres cases reials i membres del govern espanyol. En total, 250 persones.

També va coincidir amb els actuals reis espanyols, que són els que han aixecat el mur més alt per distanciar-se de la infanta. De fet, és públic com s’han arribat a deteriorar les relacions familiars al llarg dels últims anys, en què les coincidències amb els actuals reis es poden comptar amb els dits. Cristina no coincidia amb el seu germà i amb Letícia des del funeral de la seva tieta Alícia de Borbón-Parma, el maig del 2017.

Al desgel que suposa l’assistència del funeral se suma la visita que a principis d’any el rei emèrit va fer a Suïssa, on Cristina ha estat apartada durant tots aquests anys. La infanta no havia estat al multitudinari 80è aniversari del seu pare el dia 5 de gener, i Joan Carles, com a compensació, va assistir dies després al d’Iñaki Urdangarin a Ginebra, on també va anar la infanta Elena.

stats