Estils 06/09/2017

Dos gegants de la moda diuen no a les models per sota de la talla 34

Els grups LVMH i Kering no contractaran models excessivament prims ni menors de 16 anys

Ara
1 min
Les marques franceses no acceptaran models per sota la talla 34

BarcelonaEls dos gegants de la moda francesa, LVMH i Kering, han fet avui un petit pas en contra de l'extrema primesa que hi ha al sector i han anunciat que no contractaran models per sota de la talla 34, en el cas de les dones, i per sota de la 42, en el dels homes, així com tampoc menors de 16 anys per presentar productes destinats als adults.

Els dos grans grups de moda exigiran, a més, als models, un certificat mèdic que demostri que el seu estat de salut és bo i tenen capacitat per treballar. "El respecte de la dignitat de les dones i els homes és al centre dels nostres valors", han dit les empreses en un comunicat on han reconegut que tenen "una responsabilitat específica" i que per això, han d'anar "encara més lluny".

Normativa específica per a menors

A més d'excloure els menors de 16 anys de les passarel·les o de les sessions de fotos i campanyes per a públic adult, també s'han fixat unes normes per als menors de 18 anys. No podran treballar entre les 10 de la nit i les 6 del matí, hauran d'anar acompanyats i s'hauran de respectar les seves "obligacions escolars".

stats