Animalisme
Estils Moda 24/01/2023

Extravagància animal a París: polèmica per la desfilada amb caps de lleó gegants de Schiaparelli

La marca francesa ha estat acusada d'incentivar la caça amb la seva col·lecció

2 min
Irina Shayk a la desfilada

BarcelonaLa Setmana de la Moda de París femenina ha arrencat amb polèmica: la desfilada de Schiaparelli ha sorprès assistents i mitjans amb tres vestits que porten incorporats caps gegants d'animals –d'un lleó, d'un llop i d'un lleopard blanc–, una elecció que ha sigut criticada perquè s'ha entès com una incitació a la caça. Aquestes falses figures de taxidèrmia han causat sensació i prometen fer-se virals, especialment després que l'empresària i influencer Kylie Jenner, convidada a la desfilada, aparegués lluint una de les arriscades propostes de la marca francesa, comandada per Daniel Roseberry.

Els falsos caps d'animals, tot i tenir aparença real, estan fets a mà a partir de resina i espuma, principalment. Les encarregades de presentar els looks van ser, entre d'altres, Noami Campbell i Irina Shayk. La primera va aparèixer a la passarel·la amb un abric de pèl que en una de les espatlles portava incorporat un cap de llop. Per la seva banda, la model russa duia un vestit de vellut i paraula d'honor rematat amb un lleó a l'escot. L'última proposta d'aquesta línia era un vestit amb un estampat de lleopard blanc que a la part davantera portava la reproducció del cap de l'animal. Cada un dels animals representa un pecat: el lleopard és la luxúria, el lleó l'orgull i el llop l'avarícia.

Un dels polèmics vestits de Schiaparelli.
Un altre dels polèmics vestits de Schiaparelli.

Amb aquestes propostes, i la resta de vestits que formen la seva nova col·lecció, Schiaparelli busca acostar-se a la fina barrera que separa realitat de ficció. Si bé els vestits amb motius animals eren les tries més impactants de la desfilada, la marca també va mostrar altres peces que també jugaven a l'engany, com una faldilla que sembla de lluentons però que en realitat està feta de trossos de fusta. Tot s'hi val per reinterpretar la Divina Comèdia, de Dant. "Amb Schiaparelli vull mantenir la idea que la gent no sàpiga que experimentarà quan vingui a la nostra desfilada", ha explicat Roseberry.

L'extravagància es va trobar damunt de la passarel·la, però també fora. La cantant Doja Cat, una de les convidades d'honor, va aparèixer totalment coberta de cristalls de Swarovski de color vermell amb maquillatge corporal a joc, un look que neix de la col·laboració entre Roseberry i la maquilladora Path McGrath i que s'inspira en l'infern de Dant. La rapera, que duia al damunt 30.000 cristalls de Swarowski, va estar gairebé cinc hores preparant-se per fer la seva impactant aparició.

stats