Les obres d’art de George Michael sortiran a subhasta

Christie’s traurà a la llum més de 200 peces de la col·lecció privada del cantant

Els amants de l’art i els fans de George Michael tindran aviat una oportunitat única per adquirir algunes de les obres de la col·lecció privada del cantant. La casa de subhastes Christie’s acaba d’anunciar que el 14 de març sortiran a la llum més de 200 peces amb una valoració estimada de fins a 1,5 milions de lliures (1,7 milions d’euros).

El cantant George Michael, mort el dia de Nadal del 2016, era un apassionat de l’art d’avantguarda i al llarg de la seva vida va establir amistat amb molts artistes del moviment anomenat Young British Art (YBA). D’aquesta manera, la col·lecció inclou obres de Damien Hirst, Tracey Emin, Sarah Lucas, Michael Craig-Martin o Marc Quinn.

Fins i tot se subhastarà 'Ocell cantaire' (1982), de Bridget Riley, una de les peces preferides del cantant, que tenia penjada sobre la xemeneia de casa seva. En total, un seguit d’obres que, segons Jussi Pylkkänen, president de Christie's, "proporcionaran una visió fascinant dels gustos d’un home que va ser admirat en tot el món". D’altra banda, els beneficis de la subhasta aniran destinats a la feina filantròpica que va desenvolupar en vida el cantant i compositor, segons una nota publicada per Christie's.

De moment, la ‘Col·lecció George Michael’, que s’ha inaugurat avui a Nova York, inclourà exposicions a Los Angeles -del 11 al 16 de febrer- i Hong Kong -del 19 al 22 de febrer.

Més continguts de