Estils 08/03/2019

Ortega Cano denuncia la revista 'Mongolia'

El torero veu vulnerat el seu honor en un cartell editat per aquesta publicació satírica en què apareix la seva cara a sobre d'un cos de marcià

Ara
1 min
El cartell que ha irritat Ortega Cano, editat per la revista 'Mongolia'

BarcelonaEl torero José Ortega Cano ha denunciat la revista humorística 'Mongolia' perquè veu vulnerat el seu honor en un cartell que aquesta publicació havia editat per promocionar un musical que tenia lloc a Cartagena (Múrcia), localitat natal del matador. En aquest pòster es pot veure el vidu de Rocío Jurado amb un cos de marcià i la seva cara afegida a sobre amb Photoshop. De la seva cara en surt una bafarada que porta escrita la 'cèlebre' frase que va pronunciar ell el dia del casament de la filla gran de la cantant, coneguda com Rociíto: "'Estamos tan agustito'"

La revista, que ha volgut anunciar la denúncia a la seva pàgina web, ha publicat part de la demanda. "Ortega Cano ens ha denunciat pel nostre cartell de 'Mongòlia, el Musical 2.0.', celebrat a Cartagena el passat mes de novembre, amb la seva imatge disfressada de marcià murcià. Això, que podria sonar a broma o a conculcació (de l'Estat de Dret), és cert", ironitzen abans de fer pública la demanda. Segons publiquen a la seva web, la demanda inclou "frases tan èpiques com": "Al cartell objecte de la present demanda s'adverteix un 'fotomuntatge' que inclou la imatge del Sr. Ortega Cano, on s'inclouen les llegendes «'Estamos tan agustito'», «'Antes riojanos que murcianos'» i «'Viernes de dolores... sábados de resaca'», referències relatives totes elles a la figura central de la composició, que inclou una fotografia de José María Ortega Cano", lamenta el text de la demanda.

La publicació humorística afirma que respondrà a "tan estrambòtica demanda" als jutjats abans del 13 de gener de l'any que ve. La demanda va ser interposada per Ortega Cano en un jutjat d'Alcobendas, Madrid.

stats