Estils 06/09/2013

Els prínceps d'Astúries, contents i feliços?

La Casa del Rei distribueix dues imatges de Felip i Letizia junts per fer callar els insistents rumors de crisi matrimonial

Ara
2 min
Imatge facilitada per la Casa del Rei dels prínceps d'Astúries sortint de l'hotel Hilton, a Buenos Aires / EFE

BarcelonaEls rumors sobre una suposada crisi matrimonial dels prínceps d'Astúries no són nous, però les últimes setmanes han pujat de volum. El fet que Letizia passés pocs dies a Mallorca, que no es quedés al sopar de gala a Marivent, que tornés sola a Madrid deixant el príncep Felip i les filles enrere, que no l'acompanyés quan el passat diumenge va volar a Buenos Aires a promocionar la candidatura de Madrid 2020... va fer que molts mitjans donessin per bona la tesi que la crisi matrimonial de qui està cridat a ser el pròxim cap d'estat espanyol és una realitat. Una tesi que des del departament de premsa de la Casa del Rei s'han afanyat a desmuntar, facilitant imatges de la parella somrient, contents i feliços, a les portes del seu hotel a Buenos Aires.

Felip va volar sol a Buenos Aires diumenge i no ha estat fins aquest dijous que Letizia s'ha traslladat a la capital argentina, on dissabte es decidirà quina ciutat organitzarà els Jocs Olímpics del 2020. Les imatges del príncep sol a Buenos Aires, després d'un mes que no se'l veiés mai en companyia de la seva esposa, i que ella abandonés precipitadament Marivent deixant la família enrere, semblaven confirmar el distanciament entre tots dos.

En aquest context, els periodistes que cobreixen els actes de la família reial no consideren casual la difusió, aquest divendres, de dues fotografies on es veu els prínceps d'Astúries sortint del seu hotel a Buenos Aires. Les imatges no estan signades pel fotògraf habitual de la Casa del Rei, tenen una qualitat més aviat dolenta, i han estat facilitades pel departament de premsa de la institució a l'agència Efe. A les fotos es pot veure Felip i Letizia sortint de l'hotel Hilton, on tots dos s'allotgen, amb la resta de membres de la candidatura espanyola i de la resta de candidatures i membres del COI.

La imatge facilitada per la Casa del Rei té la qualitat d'una fotografia 'robada', la típica que fa un 'paparazzi'; en canvi, els prínceps semblen estar posant, en una actitud estranya. Si posaven, per què no ho feien davant de tots els fotògrafs en un lloc ben il·luminat i triat? Si no posaven i han estat sorpresos, per què adopten aquesta actitud somrient?

stats