Estils 05/09/2017

La princesa Mako, promesa (i sense tron)

La neta de l'emperador Akihito perdrà els seus drets dinàstics el dia que passi per l'altar

Ara
1 min
La princesa Mako, promesa  (i sense tron)

BarcelonaLa princesa Mako -a la imatge-, neta de l’emperador Akihito del Japó, ha anunciat oficialment que es casa amb Kei Komuro, un excompany d’universitat. Mako i Komuro, tots dos de 25 anys, van expressar la seva “gran alegria” pel compromís i pel fet que Komuro hagi rebut el vistiplau de l’emperador Akihito. La parella van explicar que estan junts des de fa uns cinc anys, i que es van conèixer el 2012 durant una reunió informativa de la Universitat Internacional Cristiana de Tòquio per a estudiants interessats en programes internacionals.

Tot i que l’anunci estava previst per al juliol s’ha fet a principis de setembre per les pluges torrencials que van arrasar el sud-oest del país. No obstant, al maig la premsa ja en va informar. La princesa treballa com a investigadora en un museu de Tòquio, mentre que Komuro, resident a la ciutat de Yokohama -al sud de la capital-, és assistent legal en un bufet d’advocats i estudia simultàniament un màster en dret d’empresa.

Mako és la filla gran del príncep Akishino -a la imatge-, segon fill de l’emperador i, per tant, segon en la línia successòria al tron imperial. Mako perdrà els drets dinàstics perquè la normativa del 1947 que els regeix estableix que les dones de la família deixen de ser reialesa en casar-se.

stats