Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
La Fira de l'Avet d'Espinelves
1.
Fira de l’Avet d’Espinelves

Espinelves. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

Fia de l'Avet d'Espinelves

Últim cap de setmana per passejar pel poble d’Espinelves mentre dura la 40a edició de la Fira de l’Avet. Una de les fires de Nadal més esperades i amb més visitants d’arreu de Catalunya, que hi van per gaudir de l’avet, el gran protagonista de la fira. A més, hi ha diferents parades d’embotits, formatges i torrons artesans, i petites mostres d’arts i oficis artesanals per tota la localitat.

2.

El Pessebre del Monestir de Pedralbes

Barcelona. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

S’acosten les festes i un dels seus grans protagonistes, el tradicional pessebre, tan present en moltes cases catalanes. L’Associació de Pessebristes de Barcelona, en col·laboració amb el monestir de Pedralbes, representa un any més el popular pessebre català. Aquest any ofereix una nova mostra centrada en dos grans diorames, que representen el Naixement de Jesús amb figures de Domènec Talaran i Ribot, i la Fugida a Egipte, elaborat per Montserrat Ribes i Daviu.

3.

Mercat de Nadal Solidari

Peratallada. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

La plaça del castell de Peratallada acull un any més el Mercat de Nadal Solidari. Un cap de setmana en què podreu gaudir del poble de Peratallada mentre passegeu i participeu en els mercats d’artesania, les activitats familiars, els tallers, la xocolatada, els jocs i les corals, una iniciativa solidària que donarà suport a La Marató de TV3.

4.

Exposició 'Esquitxades tortosines'

Tortosa. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

A l’antic taller d’art Cinta Dalmau de Tortosa, l’artista vinarossenca Núria Albesa presenta la seva exposició de pintura Esquitxades tortosines. Un recorregut pels diferents racons, paisatges urbans i edificis emblemàtics de la ciutat de Tortosa.

5.
Fira de Nadal i del Torró Artesà

Cardedeu. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

Un assortit de torrons

Torna la Fira de Nadal i del Torró Artesà després de l’aturada de l’any passat a causa de la pandèmia. Un cap de setmana ple de dolçor que permetrà tastar les grans varietats de torrons, des dels més clàssics als més nous, i en especial el de borrego, que és una creació nascuda a Cardedeu. A més, cada any s'hi fa un gran foc ritual que és l'epicentre de tot tipus d’activitats i de tallers del poble.

6.
Mercat de Nadal i Lletra

Almenar. Dissabte 11 de desembre.

Llibres

5a edició del Mercat de Nadal i Lletra. Des d’Almenar tenen un clar objectiu: visibilitzar i socialitzar el llibre en un entorn poc habitual com és el carrer. Una jornada dedicada als lectors que compta amb la participació d’editorials com Mosaics, Pagès i Meraki i llibreries especialitzades en literatura infantil i juvenil com el Genet Blau de Lleida.

7.

DesembrEnDansa

Celrà. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

DesembrEnDansa torna amb la dansa com a eix central. El que volen els seus organitzadors en aquesta sisena edició és apropar el moviment i la varietat d’aquesta disciplina artística a tothom. La programació de les diferents activitats està organitzada en tres línies: la formació, l’exhibició i la creació. El DesembrEnDansa es caracteritza per la diversitat de propostes, des del hip hop, la dansa contemporània, el lindy hop, la dansa oriental i espectacles en família, entre d’altres.

8.

Fira de Nadal i Mercat de Segona Mà

Sant Gregori. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

Com cada Nadal a Sant Gregori torna la Fira de Nadal i Mercat de Segona Mà amb nombroses parades d’artesans i d’articles nadalencs. Comptarà amb diferents exposicions de temàtica nadalenca, com el pessebre, i diversos tallers de decoració per als més petits. La música també hi serà present amb una cantada de Nadal de la coral de Sant Gregori, i un espectacle de circ.

9.

Terrafira de Nadal

El Morell. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

Enguany el Morell uneix la Fira de Nadal amb la Terrafira i se celebrarà la Terrafira de Nadal, una mostra d’artesania, gastronomia i comerç del municipi. Un esdeveniment on hi haurà diferents espais de restauració, espectacles, artesans i comercials, tastos de productes de la terra, exposició de vehicles clàssics. També hi haurà el moment de passar-ho bé a la pista de gel per a tots els públics.

10.

Fira de Santa Llúcia de l’Arboç

Arboç. Dissabte 11 i diumenge 12 de desembre.

L’Arboç celebra la seva 809a edició de la Fira de Santa Llúcia i la Fira de la Punta al Coixí de Catalunya, l’única de Catalunya. S'aprofitarà per celebrar el 80è aniversari de l’Escola de Puntaires de l’Arboç. A la plaça de la Vila hi trobareu un mercat d’artesania, podreu gaudir de diverses exposicions, representacions d’oficis tradicionals, de la visita del Pare Noel, d’activitats nadalenques i de música pels diferents carrers del poble, entre altres coses.

stats