Estils 22/04/2022

Mèxic a Barcelona, campanes i molt Sant Jordi: què podeu fer aquest cap de setmana?

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Tianguis Internacional de Pueblos Mágicos
1.

Mèxic a Barcelona

Barcelona. Dissabte 23 i diumenge 24 d'abril

Arriba a Barcelona el nou rostre turístic de Mèxic. Tianguis Internacional de Pueblos Mágicos és una mostra de gastronomia, folklore, reunions de negocis i propostes d'oci amb una clara vocació de visibilitzar una nova oferta turística centrada en la sostenibilitat, l'autenticitat i el patrimoni del país mexicà. L'accés és totalment gratuït, i se celebra al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. L'esdeveniment, que es fa entre divendres i diumenge, promet una intensa agenda culinària, cultural i de negocis als seus visitants, que a més podran gaudir d'espectacles de mariachis, folklore tradicional i conferències.

2.
Fira del Sabó i la Cosmètica Natural

Montgai. Diumenge 24 d'abril

Sabons fets amb ingredients naturals

Torna la Net, la Fira del Sabó i la Cosmètica Natural de Montgai, una jornada que gira al voltant d'aquests productes elaborats des de la proximitat i l'ètica ecologista. Durant tot el dia s'han organitzat diverses activitats com l'elaboració de sabó artesanal en directe, un espectacle de bombolles, parades de sabons i de cosmètica o la VI Marxa Popular del Baix Sió, una invitació saludable a descobrir territori sense cap dificultat destacable.

3.
Una princesa rosa? No, gràcies.

Roda de Ter. Dissabte 23 d'abril

La princesa rosa arriba a Manresa

El Teatre Eliseu de Roda de Ter acollirà l'espectacle Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?, a càrrec de la companyia Grappa Teatre, amb direcció de Paco Mir, històric membre del Tricicle. Interpretada per Laura Pau, Laia Alsina, Meritxell Termes i Anna Arena, l'obra gira al voltant que els temps han canviat i que les nenes, com els nens, poden aspirar a ser el que vulguin.

4.

Cuina amb les refugiades

Barcelona. Diumenge 24 d'abril

La cuinera Ada Parellada i la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) s'han unit per organitzar un acte lúdic-festiu a la presó Model. L'esdeveniment celebra la presentació de l'Espai Refugi, que la CCAR ha aconseguit per a les persones d'Ucraïna que ja es troben a Catalunya. Un acte en què la cuina i la música seran protagonistes gràcies a artistes com Joan Dausà, Sofia Janer, Dàmaris Gelabert i la mateixa Ada Parellada. Entre les 10 h i les 14 h a la presó Model de Barcelona.

5.

Sant Isidori

Mollerussa. Dissabte 23 i diumenge 24 d'abril

Temps de Sant Isidori, patró de Mollerussa. Aquest any torna la normalitat després de dues edicions marcades per les restriccions a causa de la pandèmia. La Trobada de Colles Bastoneres, la Trobada de Puntaires i el concert del grup de versions Magnet són alguns dels actes més destacats de la festa. A més, aprofitant la coincidència amb Sant Jordi, s'han organitzat diverses activitats literàries, com la Marató de Lectura en Veu Alta o la gala de lliurament del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa.

6.

Música electrònica al Mèdol

Tarragona. Diumenge 24 d'abril

DJ Wilk.O serà l'encarregat d'amenitzar la vetllada d'un nou vermut electrònic al Mèdol, el Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona. Aprofitant el bon temps, s'estrena la terrassa del centre, i a més els assistents podran gaudir d'una visita guiada a l'exposició Physis amb alguns dels artistes presents en la mostra.

7.

Fira Comarcal de Primavera

Campllong. Dissabte 23 i diumenge 24 d'abril

Diversos espais de Campllong acullen la històrica Fira Comarcal de Primavera de Campllong, que aquest 2022 arriba a la seva 38a edició, un referent dins del món comercial, agrícola i ramader català. Aquest any s'hi podran trobar fins a un centenar d'expositors, una trentena d'activitats i una vintena de mostres i exposicions. Una fira multisectorial, motor econòmic del certamen, que any rere any ofereix als visitants les novetats de sectors com l'agricultura, la ramaderia, els serveis, l'alimentació, la indústria, la jardineria, la construcció o el motor.

8.

Campanes a la Noguera

Os de Balaguer. Diumenge 24 d'abril

Os de Balaguer acull la 34a edició de la Trobada de Campaners, un encontre que ret homenatge a tots aquells qui, amb la seva il·lusió i esforç, permeten mantenir viu aquest ofici tan arrelat i que alhora forma part de la nostra cultura i la nostra forma de ser.

9.

Sant Jordi a Reus

Reus. Dissabte 23 d'abril

Aprofitant la primavera i Sant Jordi a la capital del Baix Camp, la plaça del Víctor de Reus acollirà l'onzena edició del Migdia de Música i Poesia. S'hi podrà escoltar lectures de poesies d'Antoni Nomen i música en directe a càrrec de Paula Fitzz. L'entrada és gratuïta i està organitzada per l'Associació de Veïns Reus Nord, La Rosa de Ningú i Biblioteques Municipals de Reus.

10.
Zoco especial Sant Jordi

Barcelona. Dissabte 23 i diumenge 24 d'abril

Una edició anterior del Zoco

Arriba el Zoco del mes d'abril aquest cap de setmana amb una edició especial de Sant Jordi. Fins a 25 expositors de roba, joieria, decoració i art es reuniran a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià. Per celebrar aquesta data tan especial, el Zoco ha promogut les parades dedicades especialment a la venda de roses i a l'intercanvi i venda de llibres. Com sempre, és amb entrada gratuïta, i la següent edició no arribarà fins al 20 de maig.

stats