Estils 20/06/2019

Yellow Day: per què avui és el dia més feliç de l'any?

Un grup de psicòlegs i meteoròlegs bateja el 20 de juny com a Yellow Day

Ara
1 min
La calor, la llum i la proximitat de les vacances augmenten el nostre benestar

BarcelonaEl 20 de juny és sinònim de sol, calor, ganes de fer vacances i plans amb amics i família. Però, a més, és el dia més feliç de l'any, conegut com a Yellow Day segons un equip de psicòlegs i meteoròlegs, segons explica l'agència Europa Press.

Segons una fórmula dissenyada per aquest equip de professionals, hi ha una sèrie de variables que fan que aquest dia sigui el més feliç de l'any: la temperatura, els dies de vacances i la paga extra dividides per les hores treballades i multiplicades per les hores de llum.

Segons la meteoròloga Mar Gómez, de la web Eltiempo.es, "a l'estat espanyol, al mes de juny hi ha una temperatura mitjana de 21,2 ºC i unes precipitacions de 31 l/m2", cosa que fa que sigui el més agradable dels mesos d'estiu. D'altra banda, l'augment d'hores de llum afecta positivament l'humor i la sensació de benestar de la majoria de la població. Si a això hi afegim que moltes empreses donen la paga extra i opten per fer horari reduït, la sensació de felicitat augmenta.

Aquesta jornada contrasta con la coneguda com a Blue Monday, el 21 de gener, que per diferents motius (fred, poques hores de lluny, la fi de les vacances de Nadal, la costa de gener o els propòsits fallits d'any nou) està considerat el dia més trist de l'any.

stats