El restaurant Sant Pau reobrirà al juny dirigit per Raül Balam

El mític establiment de Carme Ruscalleda passa a mans del seu fill amb un concepte de cuina per compartir

ARA
2 min
El cuiner Raül Balam amb els plats del menú del Restaurant Moments a l'Hotel Mandarin

BarcelonaEl Sant Pau, l'antic restaurant de Carme Ruscalleda a Sant Pol de Mar, reobrirà el mes de juny vinent amb un nou projecte sota el nom de Cuina Sant Pau, dirigit pel fill de la xef, Raül Balam Ruscalleda. La notícia, avançada per La Vanguardia, suposa la reobertura del local quatre anys després que el Sant Pau abaixés la persiana.

Balam hi torna amb un projecte "de transformació 100%", si bé assegura que "preservarà l'essència" del restaurant que la seva mare va encapçalar durant trenta anys i que li va merèixer tres estrelles Michelin, segons ha explicat a l'ACN. El cuiner diu que la "tradició" serà el motor del nou espai i avança que planteja un restaurant "més relaxat" que l'antic Sant Pau.

"A Sant Pol hi havia un Rolls-Royce aturat durant tres anys, i creia que ja havia reposat suficient", ha dit Balam, que ha destacat que "ha arribat el moment de reobrir amb un altre concepte". El xef diu que la intenció "no és oferir un espai gastronòmic, perquè això ja hi va ser", i diu que el nou Sant Pau serà "una cuina". "Al cap i a la fi, la cuina és el nucli central d'una felicitat", afirma.

Amb la previsió d'aixecar la persiana a principis de juny amb capacitat per donar servei a 50 persones, Balam apunta que el nou espai oferirà "cuina de temporada, divertida, amb plats per compartir i, sobretot, molt viva". Assegura que tindrà moltes similituds amb l'antic Sant Pau, "amb el producte de temporada, amb el respecte per l'estació de l'any i en santificar les festes". Balam també assegura que preservarà "la filosofia i la il·lusió" del projecte de la seva mare, però apostant per un aire "més relaxat i casual".

"Volem barrejar la societat, i que tothom pugui venir, entrar i gaudir d'una altra manera", afegeix, i posa un exemple: "El Sant Pau tenia estovalles de fil i aquí potser menjarem sobre la taula viva". En aquest canvi de tarannà hi entra també en joc una reforma decorativa amb què Balam es proposa "un canvi d'estil total" alhora que confia aconseguir que "quan un client segui, vegi que al mateix espai ja hi va haver un gran restaurant". "Volem mantenir l'essència d'origen, perquè això no es pot perdre mai", referma.

stats