Estils 30/12/2020

Els catalans menjarem un milió de tortells de Reis, però de mida més petita

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu un increment de vendes en la xifra de tortells

Ara
1 min
Un tortell de Reis

BarcelonaEls catalans menjarem un milió de tortells de Reis, una xifra un pèl superior a la de l’any passat, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Tot i que s’espera vendre'n més unitats, es preveu que seran més petites per les restriccions en les reunions nadalenques. Tal com ha passat amb altres dolços de Nadal, com els torrons o els panettone, les mides mitjanes o petites s’imposen i, per tant, es venen més unitats però les vendes en quilos totals són similars a les de Nadal del 2019.

El tortell de massapà i fruita confitada tornarà a ser el més venut, tot i que cada any creixen les vendes de tortells amb farciments de nata, crema o trufa.

Segons Elies Miró, president del Gremi i pastisser de Castellterçol, les vendes de tortells de Reis de pastisseria es mantenen molt estables en els últims anys, cosa que atribueix a una revalorització del producte artesà: “El fem com abans: amb temps, massa mare, productes de qualitat i sense conservants ni colorants artificials, a mà, un per un i la mateixa nit de Reis. El resultat és un brioix tendre amb un gust i una aroma espectaculars, i el client ho valora”. Des del Gremi recorden que la clau del tortell artesà són els ingredients de qualitat que porta i, alhora, els que no porta. I és que, per conservar-se durant setmanes al lineal d’una gran superfície, el tortell industrial porta fins a tres tipus de conservants i colorants artificials. L’artesanal, en canvi, no duu cap component que no sigui natural.

stats