Estils 28/04/2016

Arriben les vacances per desintoxicar-se del mòbil

A Catalunya s'organitzen per primer cop vacances digitals, unes escapades a la natura on els telèfons mòbils estan prohibits

Ara
1 min
Els mòbils estan prohibits durant les vacances

BarcelonaLes vacances digitals són un concepte que està arrelant amb força als Estats Units i alguns països europeus. Però de què es tracta, exactament? És tan simple com difícil per a alguns: vol dir fer vacances sense mòbil, per desconnectar i desintoxicar-nos de l'atenció constant que li donem.

Ara, aquest model de vacances arriba per primer cop a Catalunya de la mà de l'agència de viatges nord-americana Into the Tribe. Segons ha publicat el setmanari Time Out, les vacances digitals es faran per primer cop el mes de maig al Penedès. L'escapada dura tres dies i es fan en petits grups i sempre a destins amb paratges espectaculars i evocadors, per tal de fomentar la reconnexió dels participants amb la natura.

Quan s'arriba a l'allotjament, els organitzadors de les vacances bloquegen els mòbils de tots els participants –que només es poden utilitzar per trucar, i en casos d'emergència– amb la idea que es concentrin en les activitats, que van des de ioga fins a vela, passant per passejades entre les vinyes del Penedès. Es tracta que els participants redescobreixin el plaer de viure desconnectats, sense estar mirant cada cinc minuts el WhatsApp o repassant les novetats del Facebook.

Als Estats Units aquest model de vacances està triomfant, i cada cop té més demanda. Ara caldrà veure si funciona amb el públic català.

stats