Estils 31/07/2020

Vic, capital de la moda independent

La capital d'Osona acull el festival Off Modo, que vol apropar la moda al carrer

Ara
1 min
Una de les zones d'expositors de l'OFF Modo

BarcelonaVic acull des d'aquest dijous la primera edició de l'Off Modo, el festival internacional de moda independent, que durant tres dies convertirà la capital d'Osona en un aparador per apropar la moda al carrer, i en un gran escenari de desfilades, tallers, exposicions, debats i taules rodones.

Els impulsors de la iniciativa són el Vic Fashion Institute, juntament amb el director creatiu Vicenç Mustarós i la dissenyadora Txell Balmes. El festival ha hagut de reduir el format degut a la pandèmia del coronavirus i totes les activitats tindran lloc al recinte firal El Sucre. L'objectiu, segons detallen els organitzadors i recull l'ACN, és potenciar el vincle entre la indústria i la cultura i, sobretot, apropar la moda al públic en general. Vicenç Mustarós i Txell Balmes han deixat clar que l'Off Modo no és una fashion week, sinó un festival de moda on el més important és presentar els creadors i els seus dissenys. Segons ha explicat Balmes durant la inauguració que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda, "volem defensar que la moda és cultura i acostar-la al carrer, obrir-la al públic".

L'objectiu del nou festival és potenciar la cultura de la moda i vincular-la al camp de les indústries culturals; apropar la moda al públic del carrer; i oferir una alternativa de qualitat en la promoció de l'univers de la moda. Les accions del festival s'emmarquen en tres grans eixos: la promoció de les col·leccions dels dissenyadors, crear un espai de venda col·lectiu i unir esforços amb les activitats promogudes per diferents entitats de la zona.

stats