Estils 19/08/2019

Una visita als parcs d'atraccions més ‘top’ del món

Muntanyes russes d’alta volada i passejades de cine nostàlgiques són alguns dels ingredients d'èxit

Natàlia Costa
5 min
Atracció Galaxy Edge.

BarcelonaL'estiu és temps d'adrenalina, i els parcs d'atraccions en són un gran generador. Els més arriscats, immersius, divertits i emotius esquitxen la geografia mundial amb propostes molt diverses. Hi ha espectadors disposats a ser llançats a més de 120 quilòmetres per hora cap per avall i d'altres que prefereixen una passejada entre les recreacions més icòniques del cinema. Tot s'hi val per posar les emocions a flor de pell i disfrutar com nens petits. Com que cal recórrer milers de quilòmetres per gaudir d’aquests parcs d’atraccions, fem una selecció d’alguns dels millors que hi ha actualment perquè no hagis de viatjar gaire lluny.

Disneyland Park, Anaheim (Estats Units)

La factoria Disney té diferents parcs temàtics repartits pel món, i entre els més emblemàtics hi ha el Disneyland Park, que rep 9,8 milions de visitants cada any. En aquest parc són experts en recrear espais i fer atraccions immersives com la que acaben d'obrir fa pocs mesos: el Galaxy Edge, una atracció dedicada a l'imaginari Star Wars que permet als aficionats submergir-se en les icòniques històries que han captivat el públic. En aquesta ocasió es fa un viatge al planeta de Batuu, en un recorregut que està ple de sons, aromes i gustos galàctics. El 29 d'agost el parc preveu obrir una rèplica d'aquesta atracció al Walt Disney World de Florida, amb 13,8 milions de visitants anuals. Del parc californià també en destaquen espais per somiar com Fantasyland, amb personatges i espais icònics de les pel·lícules Disney, i el recorregut aquàtic per l'univers de Pirates del Carib.

Universal Studios, Los Angeles (Estats Units)

També orientat a la recreació i l'emoció, aquest parc temàtic és un viatge emotiu i arriscat a través dels èxits cinematogràfics de Universal Studios. Una de les atraccions més aclamades és el recorregut a través de Jurassic World, que apropa els espectadors al 'Tyrannosaurus rex' i el gegant 'Mosasaurus', basat en l'èxit de Steven Spielberg. També hi ha espai per recrear el castell de Hogwarts de Harry Potter, acompanyar els trapelles Minions a través d'una aventura contra el senyor Gru o endinsar-se en el món dels Simpsons visitant el seu poble, Springfield. A més, aquest parc, amb 9,1 milions de visitants anuals, inclou una espectacular projecció de llum acompanyada d'un musical enregistrat per la London Symphony Orchestra. I per si no n’hi hagués prou, el parc també compta amb Fast&Furious, una atracció carregada d’altes dosis d’adrenalina.

Una de les muntanyes russes de Six Flags Magic Mountain.

Everland, Gyeonggi-do (Corea del Sud)

A mig camí entre un parc d'atraccions i un zoològic, Everland és el parc temàtic més gran de Corea, on hi ha la muntanya russa de fusta més ràpida, alta, llarga i dreta del país. Es tracta de la T-Express, que agafa velocitats de 104 quilòmetres per hora a 77 graus d'inclinació. La casa del terror Horror Maze també ofereix un fosc laberint per expulsar tota l'adrenalina del cos. A banda de les seves atraccions, Everland compta amb més de 2.000 animals d'unes 200 espècies diferents, i entre d'altres coses es pot experimentar l'univers de l'os panda. A més, aquest parc, amb 5,9 milions de visitants anuals, té uns jardins especialment aclamats pel públic i ofereix un gran espectacle de focs artificials a la nit, si el temps ho permet.

Nagashima Spa Land, Kuwana (Japó)

Atraccions, aigües termals, un centre de compres ‘outlet’ i un parc de flors integren el conegut Nagashima Resort. Dins d'aquesta gran proposta d'oci, Spa Land és un parc ple de muntanyes russes, i la reina de totes és la Steel Dragon 2000. Es tracta d'una muntanya gegantina que s'estén per tot el parc i que té el títol de ser la muntanya russa més llarga del món. En aquest mateix recinte hi ha un parc aquàtic poblat de tobogans, piscines i fins i tot una bassa d'onades, a més d'una zona de banys termals interiors i exteriors envoltats de natura. A Nagashima Spa Land, amb 5,9 milions de visitants l'any, tot està orientat a la relaxació i la connexió amb l'entorn i el paisatge.

Europa-Park, Rust (Alemanya)

Les dimensions a Europa són sempre més proporcionades que a l'Àsia i, sobretot, que als Estats Units. Amb quasi 6 milions de visitants anuals, l'Europa-Park és un dels més grans del Vell Continent i ofereix, en 18 àrees temàtiques, un recorregut per les diferents regions europees en l'àmbit cultural i gastronòmic. Tot això sense deixar d'oferir als seus visitants grans muntanyes russes com la Blue Fire Megacoaster, que passa de 0 a 100 quilòmetres per hora en 2,5 segons, i d'altres de més suaus, com la muntanya russa ambientada en l'era del cancan i el Moulin Rouge, el CanCan Coaster, i l'aquàtica Atlantica SuperSplash. De fet, el parc inclou 13 muntanyes russes i un total de 72 atraccions.

Atracció Jurassic World.

Chimelong Ocean Kingdom, Zhuhai (China)

Aquest parc xinès ret homenatge als oceans i als animals marins. Platejat com un gran aquari, el parc permet conèixer taurons balena, belugues, foques i dofins amb unes impressionants vistes submarines durant tot el recorregut. El parc inclou vuit àrees temàtiques i deu pavellons d'animals, a més de custodiar l'aquari més gran del món. Pel que fa a les atraccions, té 15 propostes per a tots els públics i programes a l'aire lliure amb cridaneres desfilades per reivindicar el món dels oceans des d'una perspectiva sorprenent. Per exemple, una de les seves propostes és acampar durant la nit davant dels taurons balena per experimentar un "estrany viatge". Hi ha fins i tot qui assegura que aquest parc, que té 4,7 milions de visitants l'any, ofereix un entorn ideal per fer-hi negocis per la connexió que ofereix amb la naturalesa.

Ferrari World, Abu Dhabi (Emirats Àrabs)

El nom d'aquest parc, amb 3,6 milions de visitants l'any, és bastant significatiu del que s'hi pot trobar: la muntanya russa més ràpida del món, anomenada Formula Rossa. Es tracta d'una atracció que passa de 0 a 240 quilòmetres per hora en 4,9 segons i en una carrera de 52 metres d'alçada. Si bé aquesta és la joia de la corona, aquest parc també té caigudes al buit després d'una carrera fins al cel, com la del Turbo Track; o la Flying Aces, una de les muntanyes russes més altes del món (63 metres) amb inclinacions de 51 graus. També es pot optar pel Fiorano GT Challenge, una cursa ideal per disputar entre amics i que està basada en carreres reals amb girs, rectes estimulants i velocitats de fins a 95 quilòmetres per hora. Si es prefereixen opcions més relaxants, també es pot fer un viatge a través d'un majestuós univers de fantasia 4D a l’atracció Speed of Magic.

Els parcs d'atraccions ofereixen moltes experiències per descarregar adrenalina.

Six Flags Magic Mountain, Santa Clarita (Estats Units)

Amb 18 muntanyes russes, aquest parc d'atraccions té un centenar d'atraccions i és conegut com la capital mundial de l'emoció. Entre els seus èxits hi ha la CraZanity, una grua que roda a 120 quilòmetres per hora i a gran alçada per mostrar el paisatge californià als que no es maregin. A més, hi ha una gran selecció de muntanyes russes que llancen foc als passatgers i els fan voltes per l'aire, com la X2, que té seients giratoris de 360 graus que duen l'espectador a fer tombarelles, girs i revolts que canvien de sentit sense lògica. Cal destacar que aquest 2019 el parc, amb 3,3 milions de visitants l'any, espera obrir la West Coast Racers, la primera muntanya russa de dos carrils que farà llançaments individuals a alta velocitat.

Sobreviu a l'experiència!

Per sobreviure als parcs d'atraccions més atrevits del món et donem una sèrie de consells:

- Beu aigua, no refrescos.

- Protegeix-te la pell del sol.

- Du una gorra.

- Posa't un calçat molt còmode.

- Deixa al cotxe roba de recanvi.

- Si la previsió del temps no és clara, porta impermeables de plàstic.

- No oblidis alguna cosa de menjar com fruits secs.

- Estableix un lloc de trobada per si el grup es perd.

- Deixa el mòbil i els petits objectes a casa.

- Decideix prèviament quines són les atraccions irrenunciables.

- Informa't abans dels descomptes i preus reduïts.

- Si és temporada alta i tens poc temps, valora adquirir un passi sense cues.

- Si hi vas amb nens, apunta'ls el telèfon amb bolígraf a la pell.

stats