Publicitat
Publicitat

Un emoji per a la menstruació

Una ONG posa en marxa una iniciativa per votar una icona que representi la regla que ajudi a trencar tabús i a estandarditzar-la

Hi ha 1.088 emojis de temàtiques molt diverses, però no n'existeix cap que identifiqui la menstruació, un  procés fisiològic que les dones experimenten de mitjana durant 3.000 dies de la seva vida (8,2 anys). És el que planteja l'ONG Plan International, del Regne Unit, que defensa els drets i la igualtat dels nens i les nenes arreu del món. Es tracta d' una votació per escollir un emoji que identifiqui la regla. L'objectiu és trencar el tabú que l'envolta mundialment i facilitar-ne la comunicació perquè es pugui normalitzar. L'organització ha dit que presentarà la icona guanyadora a Unicode, el consorci que s'encarrega d'estandarditzar els emojis.

Sota el 'hashtag' #periodemoji, han fet cinc propostes d'icona: una gota vermella amb cara, una compresa amb una taca vermella, un calendari, el dibuix d'un aparell reproductor femení i unes calces amb dues taques de sang. Plan International denuncia d'aquesta manera un fet que, diuen, afecta tot el món. En donen dades: A Ghana, el 90% de les dones se senten avergonyides quan tenen la menstruació, mentre que al Regne Unit el 64% se senten incòmodes quan parlen de la regla.

Més continguts de